LifestyleNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

[VIDEO] Lichtjes kerstboom Grote Markt ontstoken door eigenaresse

De lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt worden komende woensdag door de eigenaresse en wethouder Filip van As ontstoken. De kerstboom die op de Grote Markt staat, komt uit de tuin van een woning aan de Frobergerstraat in Holtenbroek 3.

Het is traditie dat de kerstboom die op de Grote Markt geplaatst wordt uit de tuin van een Zwollenaar komt. De familie van de voormalig bewoonster van de Frobergerstraat heeft de boom aan de gemeente Zwolle aangeboden. Zij ontsteekt woensdag 10 december om 17.00 uur samen met Filip van As de lichtjes. De kerstboom is gedurende de hele kerstperiode op de Grote Markt te bewonderen.

Bijzonder moment

Woensdagmiddag is voor mevrouw Schuit en haar familie een bijzonder moment, omdat de boom 40 jaar in de tuin aan de Frobergerstraat heeft gestaan. Mevrouw Schuit woont inmiddels in zorg- en servicecentrum het Zonnehuis. Andere bewoners en begeleiders van het Zonnehuis zijn ook aanwezig bij het ontsteken van de lichtjes.

Omhalen boom Frobergerstraat

Op zaterdag 6 december is de boom van zo’n 20 meter in het bijzijn van buurtbewoners gekapt. Vanwege de grootte van de boom was het nodig om tijdelijk de straat af te sluiten. De politie heeft hierbij samen met de Politiekids toezicht gehouden. In Holtenbroek ondersteunen Politiekids de politie regelmatig bij het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button