Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Naalden met mogelijke lijmresten worden bij GGD IJsselland geweerd

GGD IJsselland volgt het advies van het RIVM op om met ingang van vandaag uit voorzorg naalden te gebruiken van een andere fabrikant dan Terumo. Dit betekent dat de GGD IJsselland andere naalden gaat voor jeugdvaccinaties.

Reden voor het advies van het RIVM is het onderzoek naar de naalden van Terumo dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft ingesteld naar aanleiding van de uitzending van het programma Eén Vandaag op 23 maart jl. Hierin wordt verteld dat er sprake zou zijn van mogelijke lijmresten in de injectienaalden. GGD IJsselland gebruikt naalden van een ander merk in afwachting van de onderzoeksresultaten. Bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn tot nu toe geen signalen of meldingen binnengekomen over mogelijke problemen met deze injectienaalden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button