EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Gaming studenten Deltion ontwikkelen Virtuel Reality Experience voor ABN AMRO

Twee studenten in het derde leerjaar van de opleiding Gaming van het Deltion College in Zwolle gaan een virtual reality experience ontwikkelen voor ABN AMRO Verzekeringen. Met de experience kunnen de consequenties van verschillende schades in en om het huis worden ervaren. De opdracht is onderdeel van een samenwerking tussen Deltion en ABN AMRO Verzekeringen, beiden gevestigd in Zwolle.

Het is voor het eerst dat studenten van het Deltion College uitgenodigd worden om naast hun studie een game te bedenken. Deze vorm van publiek-private samenwerking geeft de studenten, Bas Veeneman (19 jaar) en Samirah Evers (20 jaar), de kans om de door hun opgedane kennis uit hun studie direct in praktijk te brengen in het bedrijfsleven.

Gaming is kwaliteitsopleiding

“Voor Deltion is de samenwerking een bevestiging van de hoge kwaliteit van zijn opleiding Gaming. De laatste jaren zijn deze gaming opleidingen in Nederland erg populair. De game-industrie zit in ons land nog steeds in de lift en er is grote vraag naar goed opgeleide professionals op dit gebied”, aldus Frank van der Wal, opleidingsmanager van de opleidingen Mediavormgeving bij het Deltion College. “We vinden het een eer dat onze studenten gevraagd zijn om deze klus te klaren voor zo’n belangrijke speler binnen de verzekeringsbranche.”

Hoe ervaar je schade

De opdracht aan de studenten is om voor de verzekeraar een virtual reality game te ontwikkelen waarmee je ervaart hoe het is als jou een schade overkomt (denk aan brand, water, storm). Door middel van tips word je bewustgemaakt van de risico’s die je loopt en hoe je die kunt voorkomen.

Naar verwachting zullen de studenten Bas en Samirah in de maand april hun schade-experience presenteren. Op basis van dit prototype zal ABN AMRO Verzekeringen de mogelijkheden onderzoeken voor verdere uitrol van de experience binnen de organisatie.

 

virtual reality ABN 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button