112 nieuwsNieuws uit ZwolleSpooldeVoorpagina

Motorrijder lichtgewond bij verkeersongeluk op Spoolderbergweg

Zwolle – Een motor is zaterdagmiddag aangereden door een auto op de Spoolderbergweg. De motorrijder kwam er met lichte verwondingen vanaf maar de motorfiets raakte flink beschadigd.

Rond kwart over vier wilde een automobilist vanuit de Ruiterlaan de Spoolderberweg op draaien. Hierbij heeft ze vermoedelijk twee motorrijders, die vanaf de IJsselbrug kwamen aanrijden, over het hoofd gezien. Eén motorrijder kwam ten val en raakte gewond aan onder meer zijn pols en knie. Na behandeling en controle door de ambulanceverpleegkundige bleek dat hij niet mee hoefde naar het ziekenhuis.

Goede beschemende kleding

“Ik baal ontzettend van de schade aan mijn motorfiets,” verzucht de man. “Het is een redelijk bijzondere machine die je niet zoveel ziet. Het oliecarter is kapot. De vraag is hoeveel verdere schade er is ontstaan.” De motorrijder is wel blij dat zijn letsel redelijk meevalt: “Ik draag altijd goede beschermende motorkleding. Vandaag heb ik met een vriend meer dan tweehonderd kilometer gereden. We hebben een rondje over de Posbank gereden. Net voor we thuis zijn werd ik aangereden. Maar ook als ik voor een kort ritje op de motor stap trek ik beschermende kleding aan.”

De brandweer moest ook ter plaatse komen om het door het ongeval vervuilde wegdek te reinigen. Het verkeer op de Spoolderbergweg heeft ruim een uur hinder ondervonden van de afsluiting van een weghelft. Een berger heeft de motorfiets afgesleept.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button