Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mooi Sinterklaasfeest voor 350 kinderen uit minima gezinnen

Zwolle – Woensdagmiddag organiseerde Stichting Kind in Beeld voor de negende keer Hét Grote Sinterklaasfeest voor gezinnen met een laag inkomen. Het feest vond plaats in het Landstede Sportcentrum. Er waren ruim 350 kinderen aanwezig.

Van deze 700 kinderen kwam de helft naar het feest en de anderen krijgen de cadeautjes thuis bezorgd. “Naast de kinderen zie je ook de ouders genieten. Het is heel fijn om zo veel mensen een onbezorgde middag te kunnen geven.” aldus Marja van Ettingen, secretaris van Stichting Kind in Beeld.

Bijzonder dit jaar is dat een aantal studenten van Landstede een actie had opgezet om geld op te halen. “Stel je voor: je bent op school, waar alle kinderen vertellen wat voor moois ze allemaal van Sinterklaas gekregen hebben. En dan moet jij vertellen dat je niks hebt gekregen. Dat kan toch niet? Maar zo is wel de realiteit voor heel veel kinderen en daar willen we wat aan veranderen.” aldus een van de studenten.

Het Grote Sinterklaasfeest is ook ieder jaar weer een moment voor de start van de doneeractie. U kunt doneren via www.stichtingkindinbeeld/doneer. De opbrengst komt ten goede aan Hét Grote Sinterklaasfeest, maar ook aan andere uitjes gedurende het hele jaar.

Zo gingen er tijdens de herfstvakantie nog 300 mensen gratis naar Doe’s Gek. En volgend jaar tijdens de zomervakantie organiseert de organisatie Hét Grote Zomerfeest weer.

Foto © Meike Wolters

Gerelateerde artikelen

Back to top button