Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Mink de Vries ontvangt eerste Moderne Devotie Award

Mink de Vries ontving dinsdagavond uit handen van Jan Westert, lijsttrekker van de ChristenUnie in Overijssel, de eerste Moderne Devotie Award. Mink de Vries is sinds 2009 coördinator Postmoderne devotiebeweging in Zwolle en Deventer.

De award vanaf jaarlijks uitgereikt aan een persoon of groep, die in de praktijk het gedachtegoed van de Moderne Devotie actueel zichtbaar heeft gemaakt. “De Moderne Devotie sluit op een geweldige manier aan bij de christelijk sociale achtergrond van de ChristenUnie, waar een grote plaats is ingeruimd voor het denken vanuit gemeenschappen”, aldus de partij.

De Moderne Devoten brachten in de late Middeleeuwen rond Zwolle en Deventer een beweging op gang waarin groepen mensen in leefgemeenschappen voor elkaar zorgden. Eén van hun doelen was om iedereen in de samenleving mee te laten doen. “Daar werd de basis gelegd voor wat we nu de participatiesamenleving noemen,” stelt Gerdien Rots. “Daarmee is het idee achter de Moderne Devotie vandaag de dag misschien wel relevanter dan ooit.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button