Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Minister Arie Slob neemt afscheid van oude werkkring HCO en IJsselacademie

Zwolle – Minister Arie Slob heeft donderdagmiddag afscheid genomen van zijn oude werkkring. De oud- directeur van het Historisch Centrum Overijssel en de IJsselacademie kreeg lovende woorden tijdens het afscheid. Onder andere van de burgemeesters van Zwolle en Deventer; Henk Jan Meijer en Andries Heidema en Marens Engelhard, directeur Nationaal Archief. Bijzondere gast die middag was Johannes Cele, sleutelfiguur in de Moderne Devotie, de beweging die in de historie van Zwolle een belangrijke rol heeft gespeeld.

Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media

Arie Slob was vanaf 2016 directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) en de IJsselacademie (IJA). Hij was onder andere trekker van het project Samen Zwolle. Dit project heeft een verandering in gang gezet over hoe de cultuurhistorie van Zwolle levendig getoond gaat worden aan het publiek. Ook heeft Slob de organisatie structuur bij het HCO geoptimaliseerd en zijn de nieuwe websites van het Historisch Centrum Overijssel en de IJsselacademie gepresenteerd.

Eind vorig jaar is hij benoemd als minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button