Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Midwinter in Zwolle dit weekend: Spooktocht, Kunstmarkt en Livemuziek

Zwolle – De donkere dagen van december brengen in Zwolle een betoverende sfeer met zich mee. Van 15 tot en met 17 december staat de stad Zwolle  in het teken van Midwinter, waar livemuziek, kunst en een spannende spooktocht samenkomen.

Midwinter Spooktocht: De Legende van Grýla

Op 16 en 17 december kunnen avontuurlijke zielen deelnemen aan de Midwinter Spooktocht. Deze theatrale wandeling voert je door mysterieuze steegjes en duistere kelders in de Zwolse binnenstad. Maar pas op, want de eeuwenoude IJslandse legende van de trol Grýla komt tot leven! Grýla, die in de IJslandse bergen woont met haar dertien kerstkerels, struint rond Kerstmis door de stad op zoek naar stoute kinderen om in haar zak te stoppen en later op te eten.  Koop nu je kaarten met Early Bird-korting op zwolleunlimited.nl/spooktocht.

Early Bird Tickets

Verhalen, Theater en Muziek

Tijdens de Midwinter Spooktocht worden verhalen, theater en muziek ingezet om het oeroude monster Grýla en haar kerstkerels tot leven te wekken. Verhalenvertellers en amateurspelers nemen je mee op een spannende reis door de duisternis, met een ontsnappingsmogelijkheid in de laatste scène.

Winterwarmte op het Grote Kerkplein

Na de spooktocht kun je opwarmen en napraten in de sfeervolle circustent op het Grote Kerkplein, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Winterwarmte. Hier wacht warme chocolademelk, glühwein en een knisperend vuurtje op je. De tent biedt een doorlopende livemuziek-programmering met aanstekelijke bandjes. Een ideale plek voor een goed gesprek of een dansje. Het muziekprogramma in de tent is er niet alleen zaterdag en zondag, maar ook al op de vrijdagavond.

Kunst- en Kerstmarkt in Zwolle: Lokale creativiteit en kerstsfeer

Naast de betoverende Midwinter Spooktocht biedt Zwolle nog meer magie tijdens de feestdagen. Op het Grote Kerkplein en langs de Luttekestraat kunnen bezoekers op zaterdag en zondag genieten van de Kunst- en Kerstmarkt.

Deze markt is dé plek waar lokale en regionale kunstenaars en creatieve makers hun werk tentoonstellen. Van schilderijen tot handgemaakte sieraden, er is voor elk wat wils. Bewonder de unieke creaties en vind misschien wel het perfecte cadeau voor onder de kerstboom.

Smullen en sfeer

Terwijl je langs de kraampjes struint, kun je smullen van typische kerstversnaperingen. Denk aan warme oliebollen, geurige glühwein en knapperige kerstkoekjes.


Er is een spooktocht voor 12+ en volwassenen en een spooktocht voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Programma en tickets via www.zwolleunlimited.nl/spooktocht

Plein Winterwarmte (Grote Kerkplein) – aankomst en vertrekplek spooktochten

Vrijdag 15 december
20.00-00.00 uur – Livemuziek in de tent
Zaterdag 16 december
14.00 – 00.00 uur – Spooktochten en livemuziek
12.00 – 22.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt op het Grote Kerkplein
12.00 – 18.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt in de Luttekestraat
Zondag 16 december
14.00 – 00.00 uur – Spooktochten en livemuziek
12.00 – 22.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt op het Grote Kerkplein
12.00 – 18.00 uur – Kunst- en Kerstmarkt in de Luttekestraat

 

Productiehuis De Verhalenboot i.s.m. ZwolleFonds De Midwinterspooktocht is bedacht en gemaakt door het artistieke team en het productieteam van Productiehuis De Verhalenboot. De tocht staat onder regie van de Zwolse verteller en regisseur NinaDis Meeuwsen, zelf van IJslandse afkomst. De organisatie van de spooktocht is een samenwerking met de ondernemers in de Zwolse binnenstad, verenigd in het ZwolleFonds. Festivalplatform Zwolle Unlimited is mediapartner van het evenement.
Vrijwilligers zijn het goud en de smeerolie Vele tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat het publiek onbezorgd kan genieten. Er zijn nog wat helpende handen nodig. De bemanning van de bar, de begeleiding van de routes, de op- en afbouw, de vuurtjes, de backstage verzorging en nog veel meer, worden gedaan door de vrijwilligers. Zij zijn het goud en de smeerolie.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button