Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Michel Mulder komt eerste dag ‘ clean’ door op NK Sprint

Michel Mulder had het zwaar op de eerste dag van het KPN NK sprint in Groningen. “Maar het gaat er bij een sprinttoernooi om dat je er zo clean mogelijk dooorheen komt. Voor nu was dit goed, zei de rijder van Team beslist.nl over zijn tweede plaats in het tussenklassement.

De regerend nationaal kampioen moet zijn oud-ploeggenoot Hein Otterspeer nog voor zich dulden. “Hein had een goede dag. Ik een redelijke, ik sta erbij. De 500 was niet heel goed, ik had een hand aan het ijs en voelde me even een shorttracker. Ik was blij dat het nog 35,56 was. De 1000 meter was heel zwaar. Als ik vandaag een cijfer geef, is het een 6,5 of een 7.”
Mulder richt zich niet alleen op de titel: “Het is een selectiewedstrijd in een selectiewedstrijd in een NK. Ik wil natuurlijk heel graag winnen, maar ik wil ook naar het WK sprint en daarvoor moet ik bij de eerste drie eindigen. En morgen kan ik me ook nog plaatsen voor de WK afstanden in Heerenveen. Een WK in Thialf, daar wil ik ook bij zijn als olympisch kampioen. Dus eerst maar focus op die 500. Misschien is dat wel goed juist. Als ik die goed rijd, maak ik ook kans op het WK sprint.”

Ronald Mulder maakte zijn rentree na maanden blessureleed. Zijn lies was weer helemaal in orde, maar het NK had van hem wel iets later mogen komen. “Ik had liever meer tijd gehad, maar het is nu. Ik maak er het beste van. Morgen alles eruit voor een World-Cupticket en misschien de WK afstanden. Het zit allemaal heel dicht op elkaar. Ronald Mulder zette de vijfde tijd neer op de 500 meter: 35,78.

Pim Schipper staat na dag 1 op de derde plaats in het klassement, dankzij een vijfde plaats op de kilometer en zevende plek op de 500 meter. “Een hele goed dag. En er zit nog meer in, denk ik”, zei de Noord-Hollander.
Jesper Hospes werd na een snelle opening (9,62) derde op de 500 meter, net voor Daidai Ntab. Ntab had op de 1000 meter een misser bij de start die hij niet meer te boven kwam. “Jammer en onnodig, maar ik ga morgen voor nog een goede 500 meter.”
Kai Verbij noemde zijn dag ‘ wisselvallig’. “Een goede 500 meter, jammer dat ik dat niet ook op de 1000 meter kon doen.” In het tussenklassemnet neemt Kai plaats zes in.
Thomas Krol stond lange tijd eerste op de 1000 meter en werd uiteindelijk zesde, een plaatsje hoger dan hij in het klassement staat. Lennart Velema eindigde de openingsdag als tiende.

Gerelateerde artikelen

Back to top button