Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle begint 2015 met klinkende zege op NAC Breda

PEC Zwolle is het kalenderjaar 2015 uitstekend begonnen. NAC Breda wordt in het eigen IJsseldelta stadion met 4-1 verslagen. De Zwolse doelpunten zijn gemaakt door Bart van Hintum, Jesper Drost, Jody Lukoki en Ben Rienstra.

Zwolle kon al na vier minuten juichen. Bart van Hintum draaide een hoekschop het strafschopgebied van NAC binnen. Een inzet van Jesper Drost werd door de defensie nog tegengehouden, maar tegen de pegel van Van Hintum was weinig bestand. In de verdere eerste helft bleef Zwolle de gevaarlijkste ploeg, zonder dat er al te veel opwindende momenten plaatsvonden. NAC, met oud-Zwollenaar Guyon Fernandez debuterend in de spits, slaagde er ook niet in om veel kansen bij elkaar te spelen.

Na rust kwam NAC sterker uit de startblokken. Adnane Tighadouini profiteerde na een klein uur spelen van een slordigheid achterin bij Zwolle. De aanvaller kon fraai binnenschieten vanaf een meter of twintig. ,,Na de 1-1 dacht ik ‘wat gebeurt er nu’, maar nu zette de ploeg een tandje bij. Complimenten”, vond Jans. In acht minuten brachten Drost, Lukoki en Rienstra de stand van 1-1 naar 4-1. Bij dat laatste doelpunt was debutant Sheraldo Becker belangrijk met een assist. ,,Volgens mij was het niet zo bedoeld, maar wat geeft het”, lacht Rienstra.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle weer thuis. Om 19.45 uur speelt het thuis tegen AZ.

PEC Zwolle – NAC Breda 4-1 (1-0).
Toeschouwers: 12.200
Scheidsrechter: Braamhaar
Gele kaarten: Amieux (NAC Breda)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff (86. Ehizibue), Bjelica, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki (89. Moro), Drost, Thomas (69. Becker), Nijland

NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Marcellis, Koch, Amieux (72. Seuntjens), De Kamps, Suk (72. Matic), Falkenburg, Sarpong (83. Swerts), Fernandez, Tighadouini

4. Van Hintum 1-0
57. Tighadouini 1-1