EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Meppelerstraatweg en Bankastraat comfortabeler voor fietsers, start werkzaamheden na zomervakantie

Zwolle – Gemeente Zwolle start op 29 augustus met werkzaamheden aan de Meppelerstraatweg en op 5 september aan de Bankastraat. Het fietspad langs de Meppelerstraatweg, aan de zijde van de flats, en de rotonde bij de Hogenkampsweg worden aangepast. Ook de Bankastraat krijgt een andere inrichting. Op de Meppelerstraatweg en de Bankastraat rijden vooral in de ochtend- en avondspits, veel fietsers. Met de aanpassingen aan de beide straten worden de Meppelerstraatweg en de Bankastraat comfortabeler voor fietsers.

De werkzaamheden aan de Meppelerstraatweg worden in twee delen uitgevoerd. Als eerste is het deel van de weg vanaf de rotonde bij de Hogenkampsweg en de Lombokstraat aan de beurt. De werkzaamheden starten hier op 29 augustus 2016. Na ongeveer vijf weken gaat aannemer Van Gelder aan het werk op het gedeelte van de weg tussen de Lombokstraat en de tunnel onder de Ceintuurbaan.

Niet toegankelijk

Tijdens de werkzaamheden is de Meppelerstraatweg in twee periodes aan één zijde niet toegankelijk voor verkeer. Dit betreft de periode 29 augustus tot en met 2 september 2016 en periode 26 september tot en met 25 november 2016. Het deel van de weg de stad uit richting Ceintuurbaan is dan afgesloten. Verkeer wordt met borden via De Wipstrikkerallee en de Leo Majorlaan omgeleid

30 november

Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen is de Meppelerstraatweg vanaf 30 november weer geheel toegankelijk. De aannemer is dan nog wel met afrondende werkzaamheden bezig maar deze veroorzaken geen hinder voor auto’s, fietsers of ander verkeer.

Wat gaat er gebeuren?

Het fietspad aan de zijde van de flats aan de Meppelerstraatweg wordt tussen de Ceintuurbaan en de Bankastraat verbreed. Het fietspad is daarna breed genoeg voor veilig en comfortabel fietsen in twee richtingen. Om het nieuwe fietspad goed te laten aansluiten op de rotonde komen ook hier enkele aanpassingen. Er komt een zebrapad op de Hogenkampsweg en op de Meppelerstraatweg. Op verzoek van diverse bewoners is, na afronding van alle werkzaamheden, ook op een deel van het fietspad aan de overkant fietsen in twee richtingen toegestaan.

Bankastraat

In de periode 5 september tot en met 23 september 2016 wordt er ook aan de Bankastraat gewerkt. Deze krijgt een nieuwe laag asfalt en een nieuwe inrichting. De weg blijft wel even breed maar fietsers krijgen hier meer ruimte door bredere fietsstroken. De fietsstroken worden rood.

Bewoners van de Indische buurt ten noorden van de Bankastraat, kunnen via de Nieuw Guineastraat-Florestraat en de Lombokstraat de wijk uit- en inrijden (de paal in de Nieuw Guineastraat wordt tijdelijk verwijderd). Bewoners van de Indische buurt ten zuiden van de Bankastraat kunnen via de Vlasakkers en de Borneostraat de wijk uit- en inrijden. Doorgaand fietsverkeer over de Bankastraat wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid.

Ook het weggetje voor de flat aan de Meppelerstraat (nr 2-48) krijgt een aanpassing. Deze wordt door veel mensen gebruikt als een snellere route tussen de Meppelerstraatweg en de Bankastraat. De aansluiting op de Bankastraat wordt daarom verbeterd.

Een groep bewoners heeft met de gemeente meegedacht over de plannen voor het fietspad langs de Meppelerstraatweg. Hun ideeën zijn waar mogelijk verwerkt in de plannen.

Andere wegaanpassingen

Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Meppelerstraatweg en de Bankastraat voert de gemeente ook elders in Zwolle aanpassingen aan de weg uit. Zo krijgen de Middelweg en de Zwartewaterallee een extra strook voor linkafslaand verkeer om de doorstroming van het autoverkeer op de Zwartewaterallee en richting de Ceintuurbaan te bevorderen. De Ceintuurbaan krijgt ter hoogte van de op- en afrit Zwolle Noord een extra baan en een extra oprit richting de A28 om de doorstroming voor auto’s op de Ceintuurbaan te bevorderen.

Voor wie op de hoogte wil blijven van alle actuele en geplande werkzaamheden aan de weg: www.zwolle.nl/bereikbaarheid

Gerelateerde artikelen

Back to top button