MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktkoopman Lucas gaat ‘nutz’ op de biologische markt

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Eric Lucas die een noten- en zuidvruchtenkraam heeft op de markt.

Hoe lang bent u al marktkoopman?

Nog maar een half jaartje. Ik sta alleen hier in Zwolle op de biologische markt. Voor de rest ben ik groenteteler.

Hoe bent u er zo ingerold?

Ik kende een aantal mensen uit de biologische sector en hoorde dat ze voor deze markt nog een notenkraam zochten … en ik dacht … nah … dat lijkt mij wel leuk. Om altijd maar hetzelfde te doen elke dag vind ik ook niets.

Wat ik het leukst vind is het contact met de klanten en de collega’s hier zijn erg leuk … zeker hier op het biologische stukje. Ik heb er echt heel veel plezier in. Marktkoopman Lucas

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet uw dag eruit?

Op de vrijdag sta ik om vijf uur op. Om zes uur vertrek ik want ik heb de wagen al ingeladen een dag van tevoren. Dan ben ik om kwart voor zeven hier en zet ik de kraam op … en dan rond acht uur begint het ongeveer … want je hebt best wel wat vroege klanten.

Wat is het mooiste of leukste moment dat u hebt meegemaakt?

Dat zou ik zo niet weten … wat ik het leukst vind is het contact met de klanten en de collega’s hier zijn erg leuk … zeker hier op het biologische stukje. Ik heb er echt heel veel plezier in. Het minst leuk is als het heel slecht weer is.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button