MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marjolein Hamburg heeft een bijzondere decoratiekraam

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopvrouw Marjolein Hamburg die een decoratiekraam heeft.

Foto © Cobie Uiterwijk

Hoe lang bent u al marktkoopvrouw?

Nu in Zwolle al een jaar of acht. Mijn man doet het al 30 jaar nu, die heeft altijd beurzen en markten gedaan.

Hoe ben je er ingerold?

Via mijn man dus. Na een tijdje was ik er ook wel in geïnteresseerd en ben ik mee gaan helpen. Voor ik het wist stond ik hier op de grote markt in Zwolle. Het is eigenlijk een familiebedrijf van mijn man. Zijn moeder is ooit begonnen met vachten verkopen op de markt.

Hoe ziet uw dag er uit?

Ik sta om 5 uur op. Dan ga ik eerst even snel wat een en dan zorg ik dat ik rond 7 uur in Zwolle ben. Dan zet ik zo snel mogelijk mijn kraam op en dan hoop ik om 10 uur te kunnen beginnen. Vaak ben ik rond half 8 weer klaar en dan kan ik thuis even rustig op de bank zitten.

Foto © Cobie Uiterwijk

Welk moment op de markt is je altijd bijgebleven?

Dat was niet zo’n leuk moment, maar dat was toen iemand hier achter een hartstilstand had. Dat was een jaar of acht geleden, en de man had het niet overleeft. Dat was wel een shock, vooral omdat het een van mijn eerste keren hier was.

Wat verkoop je nu het meest?

Op dit moment gaan de knuffels erg hard. Komt denk ik ook door sinterklaas en kerst dat natuurlijk in aantocht is. Maar over het algemeen worden de vachten wel het meest verkocht.

Wat vind je zo mooi aan dit beroep?

De vrijheid. Je bent je eigen baas wat erg fijn is. Toch zit er aan dit werk ook veel onzekerheid. Als ik bijvoorbeeld een dag ziek ben, heb ik geen inkomsten. Dat hoort er ook bij.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button