Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

KPN Mooiste Contact Fonds organiseert kerstdiners bij eredivisieclubs voor kwetsbare groepen door het land

Zwolle – Honderden eenzame ouderen en andere kwetsbare groepen vieren dit jaar kerst bij een eredivisieclub. Het KPN Mooiste Contact Fonds pakt dit jaar flink uit en nodigt in samenwerking met diverse stichtingen en verzorgingstehuizen mensen uit voor een gezellig kerstdiner op een bijzondere locatie. Bij 17 eredivisieclubs organiseert het fonds een kerstdiner in aanwezigheid van een clubicoon en entertainment in de vorm van een optreden en een quiz. Op woensdag 4 december ontvangt het KPN Mooiste Contact Fonds met clubicoon Ben Hendriks vijftig gasten via woonzorgcentrum Fermate – Driezorg, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Stichting WijZ Welzijn in het stadion van PEC Zwolle. Het KPN Mooiste Contact Fonds is een initiatief van KPN, hoofdsponsor van de eredivisie.

KPN Mooiste Contact Fonds

De kerstdiners van Het KPN Mooiste Contact Fonds worden mogelijk gemaakt door 850 KPN-collega’s die zich als vrijwilliger inzetten. Ze schuiven aan voor een praatje of hijsen zich in kerstmanpak. De reden dat het KPN Mooiste Contact Fonds dit doet is omdat ze zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. Al ruim 12 jaar maakt het fonds, samen met maatschappelijke organisaties, projecten mogelijk om het gevoel van eenzaamheid te verminderen bij groepen die daarvoor in aanmerking komen en wordt voorkomen dat deze mensen in een sociaal isolement belanden.

Mark Versteegen

Mark Versteegen, directeur van het KPN Mooiste Contact Fonds, licht toe: “Met de kerstdagen voor de deur is het belangrijk te onthouden dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om dit te vieren met geliefden en een gezellig, lekker diner. Daarom organiseert het KPN Mooiste Contact Fonds in de aankomende weken door het hele land deze kerstdiners bij eredivisieclubs en nodigen we mensen in kwetsbare situaties in de regio uit om samen met ons kerst te komen vieren. Vorig jaar deden we dit op vier locaties in het bedrijfsrestaurant van KPN. Dat was zo’n groot succes dat we het dit jaar groter aanpakken! “

Over KPN Mooiste Contact Fonds

Het Mooiste Contact Fonds is een initiatief van KPN. Het fonds werd in 2007 opgericht. Met het fonds ondersteunt KPN initiatieven van verschillende maatschappelijke partners die gericht zijn op het stimuleren van sociaal contact voor kwetsbare groepen in de samenleving. Om verschillende redenen hebben sommige mensen minder aansluiting bij de wereld om hen heen dan ze zouden willen. Daardoor ligt sociaal isolement op de loer. Het KPN Mooiste Contact Fonds zet ICT, middelen en mensen in om daar wat aan te doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button