Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Luister terug – Zwolse Kenniskwiz; wie is de echte Zwolle-kenner?

Zwolle – “Zwolle kende vroeger veel hofjes. Hoe heette het eerst particuliere hofje van Zwolle?” Dit was één van de vragen vrijdagavond tijdens de tweede editie van de Zwolse Kenniskwiz. Bij de quiz, op het podium van Theater de Spiegel, werd gestreden om de eretitel ‘Wie is de echte Zwolle-kenner’.

Zo’n twintig teams hadden zich ingeschreven voor de avond, waaronder veel politieke partijen. Presentatoren Sander Dol en Michael Kroegman maakten het de deelnemers moeilijk met soms behoorlijk pittige vragen. Want er zaten niet alleen kennisvragen in maar ook echte gokvragen. Want wie weet er nu nog hoeveel bezoekers Waanders in de Broeren in het openingsjaar trok?. En dat dan zonder gebruik te maken van een snelle smartphone of laptop?

Net als bij de eerste editie werd de overwinning nu ook weer behaald door ‘de Zwolse Ballen’. De beste politieke partij was GroenLinks en de poedelprijs was voor het team van de familie Van Riele.

Winnaars De Zwolse Ballen

 

Luister terug:

Benieuwd naar de sfeer van de avond? Luister de fragmenten hieronder terug, Alle interviews zijn deze week ook te horen op Radio Focus in het programma Gouwe Ouwe. Radiomaker Martin van der Hooft ging alle tafels af voor een ‘diepgaand’ gesprek.


DJ Etienne La Faille


Jaap Hagedoorn


Job Looijenga


Joop Overweg


Martin Bleijenburg


Piet Spruit


Presentatoren Sander Dol & Michael Kroegman


Sandra Drost


Dames van Het Zwolse Balletjeshuis

 

 

Meer bekijken
Back to top button
Close