Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Lucas Porter dwarsboomt plan Jeroen Dubbeldam

Zwolle – De aftrap van Jumping Zwolle afsluiten met een eigen zege. Zo was het plan van concoursambassadeur Jeroen Dubbeldam, maar zijn eigen pupil Lucas Porter stak daar donderdagavond een stokje voor. “Jeroen kan niet alles winnen, nu is het mijn beurt. Hij wordt oud en langzaam”, geint de pas 21-jarige Amerikaan die bij hem naast de deur woont in Weerselo. “Onacceptabel”, lacht de trainer als hij zijn paard naar stal brengt.

Dubbeldam en de organisatoren werden op de openingsdag overladen met complimenten over het evenement in de IJsselhallen. “Het is een super concours. Jeroen heeft er veel werk ingestoken samen met de andere organisatoren en alles is tot in de perfectie voorbereid. Jeroen was gemotiveerd om hier te winnen, maar ik ook”, vertelt Lucas Porter, die samen met zijn broer Wilton bijna drie jaar bij de topruiter traint.

Living Legend

“Als we iets bij Jeroen geleerd hebben is dat we zelf een paard kunnen klaarmaken voor een wedstrijd die we willen winnen. Jeroen kan dat als geen ander. Een Living Legend van een coach. Hij plant maanden, zo niet jaren vooruit om een rubriek of medaille te winnen en brengt dat over op ons. Zo wilde ik graag hier een rubriek winnen en dat is dan gelukt. Mijn paard Diamonte Darco is in supervorm en ik kon hier en daar een galopsprong minder rijden. Nu nog kijken welk paard ik in de Grote Prijs op zondagmiddag ga rijden, want C Hunter sprong hier ook heel goed.”

In de 1.50m Brink Stables Prijs pakte Porter 2.500 euro mee. Voor Dubbeldam op Roelofsen Horse Trucks Gioio van het Neerenbosch (v. Nagano) lag er 2.000 euro klaar. Michael Greeve op Big Star Jr. KZ (v. Big Star) werd derde, voor de Ieren Michael Hughes en Bertram Allen.

Foto © Sjoerd Jan van Breemen

Schuttert

In de 1.40/1.45m NIJWA Groep Prijs werd gewonnen door de Ier Richard Howley met Farianne (v. Indoctro), gefokt door de Achterhoekse dierenarts Jeroen Smak. Tweede werd Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen, die veel bewondering heeft voor het organisatieteam. “Het is hier schitterend. Zelf organiseren wij ook een internationaal concours, CSI Ommen, en je weet hoeveel werk er bij komt kijken en hoe moeilijk het is om de begroting sluitend te krijgen. Ja, het is een toplocatie, maar het is ook wel een hele opdracht. En dan kom je hier binnen. Van een kale hal naar warm en sfeervol, echt prachtig. Twee voorterreinen om de paarden te trainen, perfecte stallen en een geweldige piste. Je hebt het gevoel alsof je binnenkomt bij Indoor Brabant of Jumping Amsterdam.”

Hendrik-Jan Schuttert behaalde zijn tweede prijs met Farmers Proud HS (v. Verdi), die tot een half jaar geleden gereden werd door zijn vader Jan Schuttert. “Hij reed er tot 1.40m nvieau mee. Ik had niet gedacht dat ik ‘m mocht overnemen, maar hij wilde wel weer opnieuw beginnen met een zesjarige. Ik ben er blij mee, want het is een competitief paard waar je snel mee kan rijden.”

Overige winnaars

Voor Bart Bles uit Babberich was er een zege in de 1.35/1.40m Van der Sluis Transport Prijs met Evabellie W (v. Colman). De Duitser Felix Hassmann won de Bouwbedrijf Van Grunsven Prijs voor zes- en zevenjarige springpaarden, de Australiër James Paterson Robinson won de 1.35m Roelofsen Horse Trucks Prijs en Tonny Leeuwen de 1.25m Sale of the Rising Stars Prijs.

Jumping Zwolle vervolgt vrijdag met vijf springrubrieken, die om 21.30 uur opgevolgd worden door de Sale of the Rising Stars, een veiling van tien jonge talentvolle springpaarden en een feestavond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button