Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lotte en Peter uit Zwolle vanavond in Over Winnaars

Vanavond om 21:20 te zien bij RTL  4 | Over Winnaars’ wordt geproduceerd door ‘Fabiola’

Zwolle – Vanavond om 21.20 uur is de zevende en tevens laatste aflevering van Over Winnaars te zien bij RTL 4.

Op 17 november 2017 krijgt de 30-jarige Lotte uit Zwolle van de oogarts de diagnose: Ushersyndroom, een ziekte waarbij ze doof en blind zal worden. Vijf dagen na de diagnose moet Lotte naar de audicien. Daar treft zij Peter, een man met een blindenstok waarmee ze aan de praat raakt. Uit het gesprek blijkt dat hij ook Usher heeft.

Het ziekteverloop van Lotte is vergelijkbaar met dat van Peter. ‘Bij de vaststelling van Ushersyndroom houdt het leven niet op’, drukt Peter Lotte op het hart. Die uitspraak heeft haar leven veranderd. Dankzij de steun van Peter en het praten met een psycholoog leert Lotte omgaan met het intense verdriet.

De 57-jarige Peter, ook uit Zwolle, hoort en ziet een stuk minder dan Lotte en heeft daarom al veel dingen op moetengeven, waaronder autorijden. Zijn grote droom is nog één keer te kunnen autorijden, al is het maar de straat uit. Jamai heeft hier de perfecte oplossing voor. Aangezien Lotte een jaar geleden het autorijden ook al heeft moeten opgeven, gaan ze met twee topcoureurs de race van hun leven rijden, tegen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button