KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Top 3 ‘Diervriendelijke Gemeente 2020’ bekend gemaakt

Zwolle – De diervriendelijke gemeente van 2020 wordt er een uit het rijtje: Diemen, Purmerend en Zwolle. Een opvallende top 3 want zowel Purmerend als Diemen kwamen vorig jaar niet in de top 10 voor.

Dit jaar wordt de Diervriendelijke gemeente benoemd tijdens het DierenLot Award Gala op 19 december 2020 in Theater Peeriscoop. Met een zeer klein gezelschap maar wel een livestream voor alle geïnteresseerden probeert DierenLot toch de uitverkiezing de aandacht te geven die het verdient. Sinds 2018 organiseert Stichting DierenLot de verkiezing van diervriendelijke gemeente van het jaar. In 2018 werd Leeuwarden gekroond als eerste diervriendelijke gemeente en in 2019 was Amsterdam de opvolger.

De verkiezing van de Diervriendelijke gemeente van het jaar is in het leven geroepen om een positieve impuls te geven en juist gemeenten die het goed doen in het zonnetje te zetten in plaats van met een vingertje te wijzen naar gemeenten die dierenwelzijn minder goed op de kaart hebben. Met de verkiezing van de Diervriendelijke gemeente heeft DierenLot een trend gezet in meer aandacht voor dierenwelzijn. Een aantal gemeenten hebben daadwerkelijk contact gezocht met oude winnaars om lessen te leren en binnen de eigen gemeente ook dierenwelzijn beter op de kaart te zetten. DierenLot is er trots op dat deze verbanden al zo snel zijn ontstaan en verwacht dan ook dat steeds meer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button