Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Let op: de kerstboom kan volgende week weer aan straat voor de ophaalactie

Zwolle – In Zwolle wordt ook in 2021 de actie ‘ Oude bomen vangen veel winst!’ georganiseerd. Tijdens deze actieperiode kunnen kinderen oude kerstbomen inleveren. Per ingeleverde boom krijgt de deelnemer een leuke beloning! Met de inzameling voorkomen we dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor de openbare groenvoorzieningen in de stad.

Hoe werkt het?

De kerstbomenactie 2021 vindt plaats op woensdag 6 januari en woensdag 13 januari van 13.00 – 16.00 uur. Kinderen t/m 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in Zwolle inleveren. Voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze € 0,20 en een stempel op de stempelkaart. Een volle kaart (met tien stempels) geeft recht op een keer gratis zwemmen in zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 te Zwolle.

Tijdens het inleveren van de kerstbomen zullen ROVA-medewerkers 1,5 meter afstand houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de inleverlocaties zijn hiervoor maatregelen getroffen.

Inzamelpunten

De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op woensdag 6 januari en woensdag 13 januari van 13.00 – 16.00 uur bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen Rijnlaan, bij de Aldi
Maaslaan / hoek Beulakkerwiede
Assendorp Hortensiastraat, bij de speeltuin
Windesheimstraat
Berkum Hoek Erasmuslaan / Abelenlaan
Dieze Ruusbroecstraat / volkstuinen
Holtenbroek Omgeving wijkcentrum Holtenbroek
Stadshagen Drapenierlaan
Jeugdtuinen / Oude Wetering
Hoek Frankhuizerallee / Slaperdijkstraat
Sportlaan, parkeerplaats CSV’28
Westenholte Petuniaplein (winkelcentrum)
Wipstrik Herfterplein
Zwolle-Zuid Oude Deventerstraatweg, onderkomen ROVA
Gedeputeerdenlaan, bij de scholen
Parkeerplaats S.V.I.
Stokmeesterslaan, bij de scholen
Schellerallee
Afwijkende locaties:
Binnenstad, Kamperpoort en Stationsbuurt Op woensdag 13 januari 2021 rijdt er tussen 13.00 en 16.00 uur een auto van ROVA rond om de kerstbomen op te halen
Veerallee Alleen op woensdag 13 januari 2021 tussen 13.00 en 16.00 uur op het Frederiksplein
Wijthmen Alleen op woensdag 13 januari 2021 tussen 13.00 en 14.30 uur bij de speeltuin aan de Zeisweg
Windesheim Alleen op woensdag 13 januari 2021 tussen 13.00 en 14.30 uur bij het Dorpshuis
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button