Nieuws uit ZwolleSport

Leden willen door en beginnen eigen sportschool

Zwolle- Een sportschool openen in coronatijd lijkt niet de meest voor de hand liggende keuze. Toch was het de enige logische stap voor vijf gemotiveerde crossfitters aan de Voltastraat. Hun voormalige sportschool besloot zich te specialiseren in personal training, mede vanwege de geldende richtlijnen. Terwijl dit vijftal er juist naar snakte om weer samen te gaan sporten.

Box

Simon van Dijk, één van de initiatiefnemers, ziet zijn droom in vogelvlucht werkelijkheid worden. Een eigen box waarin fanatiek gesport kan worden, maar ook ruimte is voor een beetje lol. “De sfeer zit er vanaf het eerste moment goed in. En de betrokkenheid van iedereen is zo groot. We hebben hier met wel 15 man staan klussen op een zaterdag. Allemaal mensen die zo snel mogelijk weer willen trainen met elkaar”.

Moeilijk verkrijgbaar fitnessmateriaal

Het is een gekke tijd om een box te openen. Zo’n beetje alle dumbells, barbells en gewichten bleken uitverkocht door de mondiale lockdown. En de aanvoer vanuit China lag stil. Toch gaat deBox038 open per 1 juni. “

In de afgelopen drie weken hebben we gemerkt hoe sterk onze community was” vertelt Roos Meijer. Zij deed al 7 jaar aan Crossfit bij haar voormalige club Rewind. “Toen ik hoorde dat ze met groepslessen gingen stoppen, was ik er echt even emotioneel onder. Er kwam in ieder geval een boel energie vrij. En die hadden we ook nodig om alles te regelen”.

Crossfitt

De koppen werden bij elkaar gestoken. Alle contacten werden aangeboord, een ruimte gehuurd, een logo gemaakt, algemene voorwaarden opgesteld, een team van professionele coaches samengesteld, vloertjes gelegd, en contact onderhouden met iedereen die zich verheugd om weer te gaan crossfitten. Komend weekend zijn de inschrijfdagen, waar zich al een kleine 40 personen voor hebben aangemeld.

Voor mensen die niet weten wat deBox038 is? “Kom het vooral ervaren”, luidt het advies van het vijftal. Zij zien het als dé sport voor teamsporters zonder balgevoel. Voor rauwdouwers zonder pauzeknop. Voor krachtpatsers zonder machogedrag. Voor iedereen die het lekker vindt om fysiek even totaal door het lint te gaan. “Maar”, grijpt headcoach Simon in “dat gaat dus allemaal op een verantwoorde manier. Anders krijg je blessures”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button