EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Scania kondigt wereldwijde ontslaggolf aan

Zwolle – Vrachtwagenfabrikant Scania kondigt een wereldwijd ontslag aan van 5.000 medewerkers. Door de coronacrisis ziet de vrachtwagenbouwer zijn omzet enorm kelderen. Waar de ontslagen precies gaan vallen en of dit ook bij de vestigingen in Zwolle en Meppel is, is nog niet bekend.

“De coronacrisis dwingt ons om het productieniveau naar beneden bij te stellen. Dat betekent dat we naar schatting voor 5.000 mensen geen werk meer hebben. Dit is inclusief zo’n 1.000 kantoorfuncties op ons hoofdkantoor in Södertälje in Zweden”, zegt Scania’s president en CEO Henrik Henriksson.

“We verwachten dat het nog lang zal duren voordat de vraag weer het niveau zal aannemen van voor de crisis. Daarom is het noodzakelijk om nog dit jaar onze organisatie aan te passen aan de veranderde marktvraag. Het gaat om wereldwijde maatregelen waarbij ontslagen niet zijn uitgesloten. Ook de Scania onderdelen die normaal niet onderhevig zijn aan korte termijn fluctuaties zullen te maken krijgen met deze ontslagrondes”, aldus Henriksson.

Scania is in gesprek met de bonden over de maatregelen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button