Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Langere treinen op piekmomenten Vechtdallijn

Zwolle – Arriva gaat vanaf 3 september tijdelijk extra capaciteit inzetten op het traject Emmen – Zwolle. De vervoerder verwacht zoals ieder jaar extra drukte bij aanvang van de scholen. Naast de reguliere passagiers maken ook veel studenten, die in Zwolle gaan studeren, gebruik van de Vechtdallijn.

Extra studenten

De extra capaciteit wordt door Arriva ingezet op drukke momenten. “Vooral de periode tot aan de herfstvakantie heeft soms piekmomenten. Onze ervaring leert dat de grootste drukte vanaf de herfstvakantie afneemt. Dat heeft te maken met studenten die in Zwolle studeren, maar nog niet direct een kamer gevonden hebben. Ook zetten helaas niet alle studenten een begonnen studie voort”, zo licht vervoerder Arriva toe.

Vechtdallijn Arriva – Foto ©Peter Denekamp

Extra treintoestellen aankoppelen

De vervoerder houdt de drukte op de Vechtdallijn tot de herfstvakantie scherp in de gaten: “Op die manier kunnen we direct inspelen bij een verandering of verschuiving van het passagiersaanbod.” De ritten met de meeste passagiers krijgen de grootste capaciteit. “Zo beschikken we over een extra treinstel ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. ” Arriva kan dit extra treinstel toevoegen, maar zal ook treinstellen toevoegen of afkoppelen als het drukker of minder druk is. “Op die manier beweegt de capaciteit mee met het reizigersaanbod”, aldus de regionale treinmaatschappij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button