BasketbalNieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Landstede Hammers en Isala intensiveren samenwerking

Zwolle – Landstede Hammers en de Afdeling Sportgeneeskunde van Isala hebben de samenwerking geïntensiveerd. De dokters en de club zetten zo een volgende stap in de medische begeleiding van de spelers van de Hammers. “We zijn heel blij dat we nog intensiever gaan samenwerken met deze afdeling van Isala”, zegt Gerrard Vinke, voorzitter van de Zwolse basketbalclub.

Het Isala Beweegcentrum is met de Afdeling Sportgeneeskunde al jaren partner van Landstede Hammers. De aankomende jaren wordt deze samenwerking voortgezet en geïntensiveerd. Yvette Benard van Isala is daar blij mee. “Jaap Stomphorst, sportarts, en de jonge Pim van Klij, sportarts i.o., zijn sterk gemotiveerd om de eindverantwoording voor de sportmedische zorg van de basketballers op zich te nemen. Daarmee kunnen ze wezenlijk bijdragen aan de prestaties van het team. Zowel de preventie als snel herstel van blessures, zorgt voor goede inzetbaarheid van de spelers.”

Blessurevrij

“De Afdeling Sportgeneeskunde van Isala is een ontzettend waardevolle partner voor ons”, vertelt Hammers-voorzitter Vinke. “De samenwerking met Jaap Stomphorst en Pim van Klij loopt ontzettend goed, afgelopen seizoen hebben zij bijvoorbeeld meerdere van onze spelers uitstekende begeleiding gegeven. We hopen natuurlijk dat onze spelersgroep zoveel als mogelijk blessurevrij blijft, maar weten dat we terug kunnen vallen op goede sportmedische zorg. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van het team.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button