112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kunstwerk Twistvlietpad zwaar beschadigd na ‘harde knal’

Zwolle – Afgelopen nacht werd er een harde knal gehoord op het Twistvlietpad in Stadshagen. Nadat de politie ter plaatse kwam, bleek een kunstwerk zwaar beschadigd.

Wijkagent Maarten van Esch verzoekt de veroorzaker zich te melden. “Als men iets heeft gehoord of in het bezit is van camerabeelden, dan houden we ons aanbevolen!”, verzoekt hij via zijn Twitter account.

Bundel elektriciteitsdraden

De boog is een kunstwerk van kunstenaar Thom Puckey. De boogvorm bestaat uit twee delen die halverwege in elkaar overgaan. Een zilverkleurige boom van aluminium gaat over in een een dikke bundel elektriciteitsdraden die aan de overkant van het fietspad in de bodem verdwijnt. Daar ‘sluit’ de bundel aan op alle andere kabels die tijdens de bouw van de woonwijk in de grond gelegd zijn. Het beeld dat door een aluminiumgieterij in Italië is uitgevoerd en gedeeltelijk is beschilderd, verbindt daarmee de oude en de nieuwe functie van het gebied met elkaar.

2007 zwaar beschadigd

Het is niet de eerste keer dan het beeld beschadigd raakt. In 2007 reed er een auto tegenaan. De schade was zó groot dat het beeld niet ter plekke kon worden gerestaureerd. Het moest worden weggehaald. In overleg met de gemeente besloot Puckey het beeld opnieuw te maken. Hij begon daar in 2008 mee. In augustus 2009 werd het nieuwe beeld geplaatst

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button