EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kruidenfabriek Euroma gaat nieuwe fabriek bouwen op Hessenpoort Zwolle

Zwolle – De Kruidenfabriek Euroma gaat een nieuwe fabriek bouwen op de Hessenpoort in Zwolle. Het in Wapenveld gevestigde bedrijf zal daarmee over ongeveer 2 jaar haar vestigingsplaats Wapenveld verruilen voor Zwolle. Dit liet Robert Hoogstra, directeur en eigenaar van Euroma maandagmiddag weten aan het personeel.

Bij de kruidenfabriek werken 220 personeelsleden. Deze gaan allemaal mee naar Zwolle. De plaats is het bedrijf overigens niet onbekend. Euroma, werd in 1899 opgerichte aan de Thorbeckegracht in Zwolle. In 1946 werd de farmaceutische tak naar Wapenveld verhuisd. Later, in 1970 verruilden ook de overgebleven afdelingen het Zwolse voor Wapenveld.

Forse toename productie

Euroma produceert kruiden, specerijen een aanverwante producten voor de levensmiddelenindustrie. Dit doet ze in een fabriek aan de Kloosterweg in Wapenveld. De productie groeit echter uit haar jasje. Met een vervijfvoudiging de afgelopen 18 jaar en een verwachte verdubbeling de komende jaren wordt de fabriekshal te klein. Uitbreidingsmogelijheden zijn er niet aan de Kloosterweg dus was Euroma op zoek naar een nieuwe locatie.

Ligging A28 en ruimte doorslaggevend

Naast dat bedrijventerrein H2O (aan A28 Hattem, Oldenbroek, Heerde) in beeld is geweest heeft de directie van Euroma uiteindelijk gekozen voor de Hessenpoort. De uitstekende ligging aan de A28, de uitbreidingsmogelijkheden en de bestemming met de juiste milieucategorie waren doorslaggevend.

Op de Hessenpoort moet een moderne fabriek komen met een hoge productiecapaciteit.

20160613_203234_resized

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren