Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Koningsspelen Zwolle dit jaar op vrijdag 22 april

Zwolle – Zwolle doet weer mee aan de Koningsspelen 2016. Dit sportieve Oranjefeest voor basisschoolkinderen wordt gehouden op vrijdag 22 april 2016.

Het is de bedoeling om door middel van een sportief programma te laten zien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen.

Koningsdagontbijt, Koningsdaglied en Koningssportdag

In Zwolle organiseert SportService Zwolle in samenwerking met diverse sportverenigingen en met ondersteuning van Deltion, Landstede, CALO en TAK de Koningsspelen 2016. ’s Ochtends beginnen de kinderen de dag met het Koningsdagontbijt, waarna de warming-up volgt in de vorm van de dans Hupsakee van Kinderen voor Kinderen. Om kwart voor 10 ’s ochtends begint dan het echte sporten.

13.000 kinderen

In Zwolle doen ruim 13.000 kinderen van 54 scholen mee aan de Koningsspelen. Voor een gedeelte van deze kinderen organiseert SportService Zwolle – in samenwerking met sportverenigingen en wijkpartners – op zes plekken in de stad de Koningsspelen. Op sportpark De Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar en Windesheim (CALO) en in zwembad de Vrolijkheid.

Voor de scholen/klassen die niet aanwezig kunnen zijn op de Koningsspelen heeft SportService Zwolle een draaiboek en leskaarten gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button