Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Audio – Gratis vakantiehuisjes en zeilvakanties voor Zwolse minima

Zwolle – Jaarlijks wordt er in Zwolle een vakantiegids uitgebracht voor mensen met een laag inkomen, waarin een gratis vakantieaanbod van verschillende Zwolse partijen wordt gepresenteerd. Deze gids biedt een kans voor mensen met beperkte financiële middelen om toch van een welverdiende vakantie te genieten.

Maandagochtend vond de officiële overhandiging van het eerste exemplaar van de gids plaats bij het Stadhuis. Wim van Ree, vertegenwoordiger van de Diaconie Zwolle, reikte deze uit aan wethouder Michiel van Willigen.
De nieuwe editie van de vakantiegids voor 2024, genaamd ‘Zwolle deelt vakanties’ wordt binnenkort door de gemeente toegezonden aan de doelgroep.

Interview met Michiel van Willigen, wethouder Armoedebeleid, Jan Bakker van de Stichting Weekje Weg en de Zwolse Rotary club.

“Er zijn een zo’n 6 á 7 organisaties uit Zwolle die een chalet of een vakantie ter beschikking stellen aan mensen die dat niet kunnen betalen”, legt wethouder Armoedebeleid Michiel van Willigen uit. “Het gaat echt over mensen die niet genoeg geld hebben om op reis te gaan. Via deze organisaties lukt het wel om een vakantie in Nederland te houden, bijvoorbeeld  naar plekken zoals IJhorst, Ameland, en Vierhouten.” Een mooi initiatief volgens van Willigen van de gemeente die het aanbod van de organisaties via een brief bij de minima brengt. “Het is mooi dat we als stad op die manier mensen bij elkaar kunnen brengen, met de organisaties die dit ter beschikking stellen.”

Jan Bakker van de Stichting Weekje Weg voegde hieraan toe: “Onze doelgroep zijn mensen die van een minimuminkomen moeten rondkomen. We bieden vakanties aan voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook voor 45-plussers, voornamelijk alleenstaanden.” De Stichting Weekje Weg is één van de 7 organisaties die de gratis vakanties aanbieden die de doelgroep kan ‘boeken’ via de vakantiegids.

Het aanbod van de 7 organisaties omvat verschillende locaties en accommodaties, variërend van blokhutten tot stacaravans, zeilvakanties voor jongeren en meerdere vakanties voor de jeugd.

De vakanties worden gecoördineerd door het Diaconaal Platform Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button