KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum knokt zich terug tegen VVOG

Zwolle – VV Berkum, 4e divisie, heeft thuis met 3-2 gewonnen van VVOG waarbij de Zwollenaren het duel, na een 0-2 achterstand, in de laatste 25 minuten volledig lieten kantelen. In de eindfase had de score voor de thuisclub zelfs nog hoger uit kunnen pakken.

“Na de 0-2 gingen wij alles of niets spelen, dan kan het 0-4 worden óf je draait het om,” analyseerde Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “We gingen volle bak vooruit en toen was VVOG rijp voor de sloop.” VVOG-coach Jurjan Wouda zag dat zijn ploeg meer dan een uur geen problemen had. “Toen hadden we het goed gedisciplineerd staan, maar bij de 1-2 kregen we een tik en daarna veegden ze ons van het veld.”

Knap uitgespeeld

Aanvankelijk ging de meeste dreiging uit van Berkum, maar de Zwollenaren konden daar geen munt uit slaan. Dat gebeurde na ruim 20 minuten aan de overkant wél. Na een knap uitgespeelde aanval, waarbij de Berkum-defensie niet adequaat ingreep, schoot rechtsbuiten Jaylon Moi Thuk Shung de 0-1 binnen. Berkum had even later pech toen een kopbal van Maxwell van Dijk op de paal ketste, waarna de Zwolse doelman Huib Veurink een enorme knal van Joshua Patrick knap keerde.

Na rust was het spelbeeld aanvankelijk niet anders. Berkum maakte het zichzelf te lastig door slordig verdedigen en 10 minuten na de hervatting brak dat de thuisclub opnieuw op. In de Zwolse defensie werd de bal ingeleverd, waarna spits Mats Zwart met een bekeken schuiver voor 0-2 zorgde. Daarmee leek de wedstrijd voor Berkum als een nachtkaars uit te gaan, maar dat pakte totaal anders uit. Er werd offensief gewisseld, ook gedwongen door het uitvallen van de ernstig geblesseerde verdediger Maxwell van Dijk, en vervolgens draaiden de krachtsverhoudingen volledig om.

Raak

VVOG-keeper Manuel Hoogewoning stond enkele keren goed in de weg, maar in de 67e minuut was het wél raak voor de Zwollenaren. Na een corner werd de onderkant van de VVOG-lat geteisterd en uit de rebound knalde Vince van den Anker de 1-2 binnen. Dat gaf Berkum vleugels en slechts vier minuten later bracht invaller Dean Vreugdenhil de thuisclub langszij: 2-2. VVOG kroop door het oog van de naald bij kansen van Mike van Ekeren en Van den Anker, maar ging alsnog onderuit. Na een leep hakje van Lars van Gerner werd een inzet gekeerd, maar Vreugdenhil maakte het karwei af: 3-2. Berkum verzuimde verder weg te lopen, maar had uiteindelijk wél een aanvankelijk door niemand meer verwachte driepunter te pakken. De ploeg van trainer Lindeboom stijgt daarmee voorlopig naar de vijfde plek in de 4e Divisie D!

Berkum-VVOG, 24 februari 2024

Eindstand: 3-2 (0-1)
Scheidsrechter: Andy Wolff
Doelpunten: 23. Jaylon Moi Thuk Shung (0-1), 56. Mats Zwart (0-2), 67. Vince van den Anker (1-2), 71. Dean Vreugdenhil (2-2), 82. Vreugdenhil (3-2)
Gele kaart: Alex van Hoesel (Berkum)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan, Maxwell van Dijk (62. Dean Vreugdenhil), Björn Bakker, Derk Fuller (68. Lars van Gerner), Mike van Ekeren, Nick Kleen (65. Lars Miedema), Vince van den Anker, Walter Dias Nzasi

Opstelling VVOG: Manuel Hoogewoning, Jeffrey Snijders (64. Matthias in ’t Anker), Job Hoogedoorn, Mike van de Laar, Mats Zwart, Daniël van Warven (85. Jarno van der Vegt), Jaylon Moi Thuk Shung (80. Bram Hakvoort), Joshua Patrick, Bart Hoeve, Max Leeflang, Ferdi van Looy

Gerelateerde artikelen

Back to top button