Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kindregeling moet aanvragen ondersteuning eenvoudiger maken

Zwolle – Kinderen moeten zo veel mogelijk kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld door muziek- of dansles te volgen of door mee te doen met activiteiten van school. Voor ouders met een laag inkomen is dit soms lastig. Daarom is er nu ook in Zwolle de Kindregeling. Met deze regeling kan men een vergoeding krijgen voor onder andere schoolkosten (zoals schoolreisjes, gymkleding, een laptop of rekenmachine) en kunst en cultuur (zoals muziekles, dansles en culturele uitjes als een bezoek aan een museum).

3 regelingen in één

De Kindregeling is er sinds 1 januari 2021 en vervangt drie regelingen: de Activiteitenregeling, de regeling Vergoeding kunst en cultuur en de Scholierenregeling. De eerste twee liepen via de Stichting Meedoen, de scholierenregeling via de gemeente. Ze zijn samengevoegd in de Kindregeling om het aanvragen simpeler te maken.

Voor kinderen tot 18 jaar

De Kindregeling is voor kinderen tot 18 jaar, die zitten op de basisschool, het voortgezet onderwijs of het 1e of 2e jaar van het mbo. De deelnemer moet voldoen aan de inkomensnorm. Op www.zwolle.nl/kindregeling is te zien wat de huidige inkomensnormen zijn.

Aanmelden Kindregeling en meer weten

De geïnteresseerde kan zich bij de gemeente Zwolle aanmelden voor de Kindregeling. Ga voor meer informatie naar www.zwolle.nl/kindregeling.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button