Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Junior Kamer Zwolle helpt Stichting Knuffelkonijntjes

Zwolle – JCI Zwolle (voorheen Junior Kamer Zwolle) heeft een cheque ter waarde van €4.312 overhandigd aan oprichter en voorzitter van Stichting de Knuffelkonijntjes René te Wierik. Mede dankzij de succesvolle ‘Wijn met een knuffel actie’ heeft de Junior Kamer geld ingezameld voor het goede doel, maar ook geholpen door de handen uit de mouwen te steken, subsidies te verzamelen én de stichting van advies voorzien.

Het opgehaalde bedrag voor Stichting de Knuffelkonijntjes bestaat onder andere uit een cheque van €4.312. JCI Zwolle heeft daarnaast geholpen met de aanvraag van aanvullende subsidies voor Stichting De Knuffelkonijntjes. De Provincie Overijssel heeft daarbij €2.500 bijgedragen en Stichting het Hervormd Weeshuis heeft een subsidie bijgedragen van €3.000. JCI Zwolle heeft daarnaast geholpen met de inzameling van de Clubcampagne van Rabobank IJsseldelta, waarbij nog eens €1.574,12 is opgehaald. Gezamenlijk resulteerde dat in een totaalbedrag van €11.386,12.

“Naast geld inzamelen, helpen we het goede doel ook juist met andere vraagstukken. Denk aan hele praktisch zaken zoals het aanleggen van een tuin of het klussen aan een schuur, maar ook met advies op het gebied van subsidies en ICT. Als jonge ondernemende mensen helpen we een goed doel graag met diverse vraagstukken en daar zetten we onze eigen ervaring en expertise voor in” deelt voorzitter Lyanne Flikkenschild trots.

Hoofdsponsor Nysingh

Dankzij hoofdsponsor Nysingh is het bedrag aangevuld met een bijdrage van € 496, resulterend in een cheque van €4.312. Nysingh zegt hier zelf over: “Nysingh onderneemt met oog en aandacht voor de wereld om ons heen en ondersteunt dan ook verscheidene goede doelen organisaties met een financiële bijdrage en/of door expertise pro bono in te zetten. Organisaties komen bijvoorbeeld voor een financiële bijdrage in aanmerking indien medewerkers van Nysingh zich aantoonbaar inzetten voor die organisatie. Daarvan was in dit geval sprake: de winst die onze medewerker heeft weten te genereren voor de stichting met de verkoop van champagne heeft Nysingh met haar bijdrage verdubbeld. We wensen de stichting een voorspoedig 2021 en veel succes met de voortzetting van het goede werk dat zij verricht.”

Stichting De Knuffelkonijntjes

“Wij zijn ónwijs blij dat de JCI Zwolle ons een jaar lang heeft geholpen. Van het aanplanten van hortensia’s tot het klussen in onze kantine én het aanvragen van subsidies. Ze hebben ons met hele diverse zaken geholpen. Iets waar we vooraf nooit van hadden durven dromen. Ze hebben ons echt door een uitdagende tijd geholpen, want corona heeft ook veel invloed gehad op onze stichting” vertelt oprichter en voorzitter René te Wierik.

Stichting de Knuffelkonijntjes is een officiële ANBI Stichting die sinds mei 2020 de dierenweide in Dieze-Oost aan de Hogekampseweg 27 heeft overgenomen. De Stichting was al enkele jaren werkzaam met een knuffelbak, waarin speciaal getrainde knuffelkonijnen langs zorginstellingen in de regio te gaan. Met de knuffelkonijnen bezoeken ze onder andere ernstig zieke kinderen, (dementerende) ouderen, scholen voor speciaal onderwijs en instellingen voor verstandelijk beperkte cliënten. “We proberen ze op te fleuren of een moeilijke tijd te vergeten. Een glimlach op hun gezicht zorgt vaak bij de rest van de familie voor positieve blijvende herinneringen” vertelt René te Wierik.

Effect van corona op goede doelen

“We zien dat goede doelen het ook erg lastig hebben tijdens deze covid-19 periode. We zijn als Junior Kamer Zwolle blij dat we blijvende impact hebben kunnen maken, door méér te doen dan het verzamelen van geld. Juist advies, hulp bij subsidies en een nieuwe website kunnen goede doelen voor langere termijn helpen” vertelt voorzitter Lyanne Flikkenschild.

“Doordat al onze bezoeken gecanceld zijn, zijn onze inkomsten ook stilgevallen”. De vaste lasten zoals voerkosten, dierenartskosten, verzekering en de huur van de locatie waar de konijntjes verblijven gaan wel door” vult te Wierik aan. Ook Stichting de Knuffelkonijntjes een hart onder de riem steken? Via de website van de stichting kunnen donaties worden gedaan.

Enkele leden van JCI Zwolle samen met Stichting De Knuffelkonijntjes tijdens de uitreiking van de cheque.
Foto © Thomas Bartelds.

Goed doel 2021

Ook in 2021 helpt de JCI Zwolle weer een lokaal goed doel. Dit jaar is gekozen voor het goede doel VG Sport Zwolle: “De stichting VG Sport Zwolle is in 1974 opgericht. Ons doel is mensen met een beperking (verstandelijke en/of lichamelijk) de gelegenheid bieden om te sporten. Want sporten is leuk, gezond en goed voor iedereen! Dankzij vrienden, sponsoren en subsidiegelden kunnen we het mogelijk maken om de deelnemersbijdrage zo laag mogelijk te houden.”

Beoogd voorzitter JCI Zwolle 2021 Pim Hoek vult aan: “Elk jaar selecteren we een lokaal goed doel dat onze hulp goed kan gebruiken. We kijken er ook dit jaar er weer naar uit om onze handen uit de mouwen te steken om écht het verschil te kunnen maken.”

Junior Kamer Zwolle

JCI (Junior Chamber International) Zwolle is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen én daarnaast een steentje bij willen dragen aan de lokale gemeenschap. JCI Zwolle bestaat uit ondernemende jonge mensen; van ondernemer tot dierenarts en van bestuurder tot marketeer. Op dit moment telt JCI Zwolle 20 leden; er is plek voor maximaal 25 leden.

Jonge mensen vanaf 25 jaar (tot 40 jaar) zijn welkom om kennis te maken met JCI Zwolle. Geïnteresseerd in een gezellig vlot netwerk waar je naast borrels, verrassende activiteiten én maatschappelijke betrokkenheid, jezelf kunt ontwikkelen? Mail dan vrijblijvend naar: voorzitter@jci-zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button