Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kickstart Cultuurfonds steunt Hedon met 41.000 euro

Zwolle – Zojuist maakte Kickstart Cultuurfonds, een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met diverse andere private fondsen, bekend 41.000 euro te doneren aan Zwols poppodium Hedon. Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan culturele organisaties om hun bedrijfsvoering aan te kunnen passen aan de anderhalve-meter-samenleving.

Net als de gehele branche is ook Hedon hard getroffen door de Corona-crisis. Het poppodium zag haar capaciteit slinken naar nog geen tien procent en de verregaande maatregelen uit het coronaprotocol raken de bedrijfsvoering en daarbij de keten van o.a. toeleveranciers en technici hard. Toch heeft Hedon, met de maatregelen in acht houdend, zich ad hoc weten aan te passen en afgelopen zomer diverse succesvolle buitenconcerten weten te realiseren bij Gerrits Tuin en heeft zij een coronaverantwoorde zaalopstelling in haar eigen pand gecreëerd.

De bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds stelt Hedon in staat om ook op de lange termijn de veiligheid van haar bezoekers, artiesten en personeel te kunnen waarborgen en besmettingsgevaar tot een minimum te beperken. Met het budget kan Hedon duurzame aanpassingen aanbrengen aan de zaal, foyer en backstage. Denk hierbij aan comfortabel meubilair, extra personeel om aan de protocollen te kunnen voldoen, bewegwijzering, routing, desinfectiepalen en spatschermen. Manager bedrijfsvoering Remko van Kan:
,,Dankzij deze bijdrage kunnen we ook op lange termijn onze bezoekers op een veilige en verantwoorde manier van evenementen in Hedon laten genieten”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button