HandbalNieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen lopen blauwtje op bij sterk spelend Kwiek

Zwolle – Afgelopen zondag waren de heren te gast bij Kwiek, te Hoogeveen. De heren van Kwiek waren geen onbekende van de Zwollenaren, immers de twee teams kruisten wel eens de degens in de vorm van oefenpartijen of kwamen elkaar tegen in toernooien. Toch is het voor het eerst in competitievorm dat ze tegen elkaar staan.

Zoals in eerdere competitiewedstrijden was er geen publiek aanwezig, slechts een digitaal apparaat wat mogelijk maakte de wedstrijd toch uit te zenden via social media. De live stream werd, behalve supporters van HV Zwolle, ook gretig gebruikt door de aanhang van Kwiek. Zo begon de wedstrijd ook, wel fanatiek, maar gemoedelijk, respectvol, sportief en samen – in de geest van de sport.

Kwiek liep in het begin na de uitbal al hard van stapel, de aanvallen werden na een paar pogingen beloond en nam de leiding met 3 punten voorsprong. Met een paar tegen maatregelingen van Zwolle bleef het daarna even stil, terwijl de thuisploeg wel doel trof. De Zwolse mannen hadden de dekking niet stevig genoeg staan en waren in de aanval te slordig en niet scherp genoeg in de afwerking. Pas na een stand van 12-3 begonnen de heren weer doeltreffender te worden.

Afwisselend tussen systematisch aanvallen opzetten en individuele acties sprokkelden de Zwollenaren tegendoelpunten. De mannen konden met snelle tegenacties af en aan Kwiek verrassen. De ruststand werd 20-11.

In de rust had coach Peter Born de ploeg aangespoord meer druk en variatie toe te passen. Ook zuiver balspel en overtuigend afmaken was een vereiste om in deze wedstrijd bij te kunnen blijven. Het team nam deze aanwijzingen ter harte en in de eerste de beste aanval na de hervatting, lag de bal in het doel van Kwiek. Dat smaakte naar meer, maar Kwiek leek met de rust extra energie te hebben en kwam zo een aantal maal langs Zwolle.

De Zwollenaren konden, ondanks, of juist dankzij, de offensieve verdediging van de thuisformatie niet goed doordringen. Met moeite kon men elkaar vinden of een gaatje vinden, maar dan stond de Hoogeveense keeper ook nog eens verdienstelijk zijn doel te verdedigen. Wat Kwiek wel lukte, had Zwolle vandaag zeer veel moeite mee: een gedegen aanval uitspelen en positief afronden. Inmiddels ging de score richting de 30 toen er bij de Zwolse ploeg een kleine opleving kwam, 30-18.

Ook was Kwiek zeer snel in de omschakeling en kien op de onderschepping, dit brak op een gegeven moment ook een en ander bij de Blauwvingers. De voorsprong was erg groot en kon niet kleiner gemaakt worden. De heren waren in deze fase van de wedstrijd niet meer bij machte om het eigen spel de boventoon te laten voeren of creativiteit in te brengen. Een maatje te veel was op dit moment de juiste benaming voor de gastheren.

Met een ruime zege voor Kwiek werd het duel beëindigd, bleven de punten in Hoogeveen en moesten de mannen met lege handen huiswaarts. De teller bleef op 44-24 staan.

Doelpunten:
Lesley Rigter 9
Sjouke Attema 5
Igor Klomp 4
Freek Weertman 2
Daan Born 2
Benjamin Groot Koerkamp 1
Pascal Schutte 1

Voorlopig was dit de laatste competitiewedstrijd, mede door de herfstvakanties, maar ook door de gedeeltelijke lockdown, wat gepaard wordt met de strengere (corona) maatregelen. Competities voor teamsporten op amateurniveau zullen enkele weken stil worden gelegd. Wanneer we weer mogen, hoort u weer van ons!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren