112 nieuwsCoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

KFC, Burgerking en FEBO op Foodcourt gesloten op last van de gemeente

Zwolle – De drie fastfoodketens op het foodcourt in Zwolle zijn op last van de Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland gesloten. Tijdens een toezichtactie van de gemeente Zwolle vrijdagmiddag bleek dat de restaurants zich niet hielden aan de overheidsmaatregelen. Het gaat om de Burgerking, de KFC en de FEBO.

“Tijdens de controle bleek dat personeel in de keuken en in de rest van het bedrijf te dicht op elkaar stonden. Het in acht nemen van anderhalve meter tussen het personeel bleek niet mogelijk. Hiermee voldoen de bedrijven niet aan hun zorgplicht voor het personeel”, aldus Cathelijne Koppert, woordvoerder van de gemeente Zwolle.

De bedrijven worden nu in staat gesteld om maatregelen te treffen zodat voor het personeel de anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd. Tot die tijd blijven de drie fastfoodzaken gesloten.

Op 15 maart 2020 kregen alle horecazaken in Nederland te horen dat ze dicht moesten in verband met de overheidsmaatregelen in de strijd tegen corona. Een dag later kon er toch worden doorgestart, zij het uitsluitend als afhaallocatie. Voor deze drie fastfoodketens betekende dit dat alleen de drive-thru’s geopend waren voor het publiek. Het gehele parkeerterrein was dan ook al een tijdje afgezet zodat alleen nog met de auto kon worden afgehaald.

Gerelateerde artikelen

Back to top button