HanzelandLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kattegat pakt groots uit met tweede editie gratis festival

Zwolle – Zaterdag 24 augustus vindt de tweede editie van het creatieve Kattegat Festival plaats. De wooncommunity aan de Oostzeelaan zet haar deuren wederom open en nodigt jong en oud uit om tijdens dit gratis toegankelijke festival te genieten van workshops, theater, kunst, foodtrucks en muziek.

De grond rondom het anti-kraak containercomplex wordt de komende weken omgetoverd tot bruisend festivalterrein met voor ieder wat wils. Aan de straatkant vind je foodtrucks en een dagvullende muziekprogrammering met namen als de Zwolse Magnetic Spaceman en Pivo & Busker. Aan de achterzijde van het terrein genieten bezoekers van kindertheatervoorstellingen, singer-songwriters, spoken-word artiesten en diverse veelzijdige workshops.

tekst gaat verder onder de foto

Verrassingen

Wie vorig jaar op het festival is geweest weet dat Kattegat vol verrassingen zit. Zo was er een onaangekondigd bluesrock concert op het dak, onverwacht theater op het terrein en een metalconcert vanuit een container. Niet gek met een organisatie bestaande uit theatermakers, illustratoren, muzikanten en andere creatievelingen. Ook dit jaar belooft het festival weer te verrassen, verwonderen en inspireren. “De line-up is bijna rond, maar we verklappen niet alles van tevoren. Onze bezoekers mogen het zelf ervaren,” aldus mede-organisator Jacco Pot.

Bouwen

De komende weken helpen enthousiaste vrijwilligers met de opbouw van het terrein. Hierbij wordt alles zelf gemaakt, van podium tot decoratie en van bewegwijzering tot meubels. Veelal van hergebruikt hout en andere tweedehands materialen. Dat is dan ook typisch Kattegat: zelf wat moois van maken met de middelen die je hebt.

Het Kattegat Festival wordt gehouden van 12 uur ‘s middags tot 12 uur ‘s avonds aan Oostzeelaan 6.

Gerelateerde artikelen

Back to top button