Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeerZorg & Welzijn

Doomijn sluit kinderdagverblijven voor babies vanwege hitte

Zwolle – Doomijn, een onderdeel van Travers Welzijn, sluit woensdag, donderdag en vrijdag haar peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voor kinderen onder de twee jaar. Dit vanwege de extreme hitte.

In Zwolle gaat het om ongeveer dertig tot veertig locaties volgens Wim Bosch, directeur-bestuurder van Stichting Travers. De locaties beschikken niet over airconditioning. Dit om de verspreiding van ziektekiemen via de luchtkanalen in de gebouwen te voorkomen. Door het ontbreken hiervan loopt de temperatuur binnen snel op. “Als de temperatuur, met name in de slaapzalen, hoger wordt dan de temperatuur buiten kan ik de veiligheid van de babies niet meer garanderen. Vandaar het besluit om alle locaties te sluiten voor kinderen onder de twee jaar,” zegt Bosch. De veiligheid van de kinderen garanderen is ook een wettelijke verplichting voor kinderdagverblijven.

“We beseffen dat het lastig is voor de ouders maar we nemen geen enkel risico als het gaat om de veiligheid van kinderen,” voegt Bosch toe.

Locaties Doomijn

Gerelateerde artikelen

Back to top button