KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Kattegat Festival verrast duizenden bezoekers tijdens warme nazomer

Muziek, theater en (klein)kunst in de tuin van Spoorzone Zwolle

Zwolle – Na een intensieve week afbouwen met het hele team en Kattegat community begint de realisatie te komen. Drie fantastische festivaldagen zitten erop. De container community gooide in het tweede weekend van september de spreekwoordelijke (tuin)deuren open voor een gratis driedaags festival en met succes. Duizenden bezoekers wisten Kattegat te vinden en lieten zich niet tegenhouden door het warme weer.

Programma

Het festival opende haar deuren in het weekend vanaf 12:00 uur. Met een divers programma was het festival toegankelijk voor een brede leeftijdsdoelgroep. Het programma varieerde van theater tot aan muziek en er was ook een ‘bezielings area’ waar men hand kon laten lezen, een hoofdmassage kon nemen en er werd zelfs een yoga en een ligconcert gehouden. Binnen het programma werd er gedacht aan de lokale talenten maar stonden
er ook gevestigde namen.

In het theaterprogramma spotte je onder andere Dorothee Loorbach en het Zwolse poppentheatergezelschap Jansen & de Boer. Muziekliefhebbers konden terecht bij Nederlandse acts als Afterpartees, Mood Bored en Bumble B. Boy maar ook je hart ophalen bij de funk van Ooostblok en Bunker met een ‘wall of sound’ aan blazers.

Succesvolle editie

De organisatie blikt terug op een succesvolle, zomerse editie. Het festival liep van vrijdagmiddag tot aan zondagavond en trok een gemêleerd gezelschap aan publiek. Entree was gratis. Het festival steunen kon door eenmalig een beker aan te schaffen die het gehele weekend te gebruiken was. Zo stimuleert het festival de ‘no waste’ cultuur. Er was zelfs een afwasstation te vinden waar men na het eten bij de foodtrucks je bord weer kon afwassen.

Het festival telde 5 area’s met muziek, theater en (klein)kunst, een markt met een kapper, lokale verkoper van kunst en de verkoop van vintage meubelen. Er kon gegeten worden bij de foodtrucks op het terrein. De organisatie hoopt volgens jaar september weer een gratis driedaags festival neer te kunnen zetten. De datum volgt.

Over Kattegat

Kattegat heeft vele gezichten. Een thuis voor zo’n 35 personen, een broedplaats voor cultureel talent uit de regio, onderdeel van de Zwolse spoorzone en een plek voor een feestje en zelfs een festival. Sinds 2018 worden hier te gekke initiatieven van onderop gehouden onder de noemer Kattegat. Hiermee probeert Kattegat alle verschillende facetten samen te laten komen: muziek, theater, kunst, dans, en andere culturele crossovers die je misschien niet verwacht. Kattegat organiseert in 2023 voor de 5e editie het Kattegat Festival met vooraf goed bezochte en geliefde muziek sessies. Vorig jaar bezochten meer dan 4000 mensen het Kattegat Festival.

Vind Kattegat online!

Website > www.kattegatfestival.nl
Instagram > www.instagram.com/kattegatzwolle
Facebook > www.facebook.com/kattegatzwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button