CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kappers sluiten de deuren; ‘Die 1.5 meter, hoe dan?’

Zwolle – Een aantal grote Nederlandse kappersketens sloot maandagmiddag vanaf één uur  de deuren. Het gaat om meer dan 600 kapsalons aangesloten bij Kappers United, waaronder vestingen van AMI Kappers, BrainWash en Kinki in Zwolle. Ook veel kleine zelfstandigen, waaronder Kapsalon Kamphorst van Lisette Kuik in Assendorp,  hebben vandaag toch besloten om de zaak dicht te doen.

De kappers werkten de afgelopen week stug door. Alle bedrijvigheid om hen heen viel weg. De horeca sloot, veel winkels hielden er mee op maar de kappers bleven knippen, kleuren en permanenten. En dat terwijl ze bij de kappersbehandelingen erg dicht op de klant stonden.

Ik hou van mijn werk, ik hou van jullie maar Kapsalon Kamphorst gaat voorlopig dicht. Het spijt mij heel erg maar ik wil niet jullie en onze eigen levens in gevaar brengen Lisette Kuik, Kapsalon Kamphorst Assendorperstraat

 

Lisette Kuik van Kapsalon Kamphorst in de Assendorperstraat doet met pijn in haar hart de zaak dicht. “Ik vind het niet meer verantwoord omdat: – Die 1.5 meter, hoe dan?; – Advies is blijf thuis maar je mag wel naar de kapper, soort van primaire levensbehoefte, lees not.; – C&A, Primark, al die grote bedrijfsketens gaan dicht maar de kapper blijft open… ; – Bijna heel Nederland ligt plat maar de kapsalons blijven open. ” somt Lisette haar twijfels op. “Lieve klanten, ik wil jullie niet teleurstellen en ook geen klanten verliezen. Ik hou van mijn werk, ik hou van jullie maar Kapsalon Kamphorst gaat voorlopig dicht. Het spijt mij heel erg maar ik wil niet jullie en onze eigen levens in gevaar brengen”.

Merel Venneman, woordvoerder van Kappersunited vertelt: “Om ons werk verantwoord en betrouwbaar uit te kunnen voeren, hebben wij de afgelopen weken verregaande hygiëne- en voorzorgsmaatregelen getroffen. Maar haarstylisten en klanten zijn  uitermate ongerust. Tegelijkertijd worden de richtlijnen van het RIVM voor de kappersbranche niet goed begrepen. We kunnen de mensen op dit moment simpelweg niet meer geruststellen. Om die reden hebben wij besloten om per direct onze kapsalons, tot nader order, te sluiten.”

 

Gesloten kappers: AMI Kappers , BrainWash Kappers, Club Kappers, Cosmo hairstyling, HairApp, Hizi Hair, Kinki Kappers, Leon Zuidgeest Kappers, Marna Hairclub, Rombout Kappers, SMILEKappers, TEAM Kappers, Yes! Salons, Yorimage

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button