Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Jongerentheater ‘Dit nooit meer?’ van start

Zwolle – Wat kunnen Zwolse jongeren van nu met de Tweede Wereldoorlog van 75 jaar geleden? Dat staat centraal in de theatervoorstelling ‘Dit nooit meer?’ onder regie van Wietse Klok en Stan Fritschy.

“Ik wil weten hoe het leven was voor gewone, jonge mensen in die tijd.” aldus speelster Isa (21) na de eerste repetitie op 20 januari. Het theaterstuk, in het kader van 75 jaar Zwolse bevrijding, begint en eindigt onder de Sassenpoort en voert langs verschillende locaties in Zwolle die in de oorlog een rol hebben gespeeld. Regisseur Stan Fritschy vertelt: “Het theaterstuk wordt gespeeld door enthousiaste en talentvolle jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud.”

Wietse Klok vult aan: “In de voorstelling raken Zwolse jongeren van nu verzeild in de Tweede Wereldoorlog. Hun leven van nu wordt geconfronteerd met de overlevingsvragen en belevingen van hun Zwolse voorouders in de oorlog.”

De voorstelling gaat op vrijdag 3 april in première en wordt gesubsidieerd door het Hervormd Weeshuis en Fonds Amateurkunst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button