Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Laatste voorstelling uit serie Made in Overijssel binnenkort te zien in Odeon

Zwolle – Muntjes duiken tussen haaien​ is de titel van Johanneke ter Stege’s debuutbundel en nu ook de titel van haar eerste theaterprogramma. Met haar talent voor taal, beeld, muziek en voordracht toont de ontwapenende singer-songwriter en voormalig Deventer stadsdichter haar poëtische zoektocht.

Muntjes duiken tussen haaien ​is op donderdag 13 februari te zien in Schouwburg Odeon in Zwolle. ​Muntjes duiken tussen haaien​ is na ​Tijd Zat​ van Bovenste Knoopje Open en​ Burn out or burn in​ van Theatergroep Met de Botte Zijde de laatste voorstelling uit de nieuwe serie Made in Overijssel die in Schouwburg Odeon te zien is.

De recente reis van Johanneke ter Stege naar Japan vormt de rode draad van haar poëtische zoektocht in de voorstelling ​Muntjes duiken tussen haaien​.​ Versterkt door betoverende projecties creëren zij en haar medemuzikanten een zeldzame intimiteit.

Johanneke ter Stege

Johanneke ter Stege (Enschede, 1990) maakt muziek, zingt, dicht en fotografeert. Op haar 18e doet ze auditie bij het ArtEZ Conservatorium in Enschede en wordt aangenomen. In 2016 won Johanneke ter Stege de Cultuurprijs Overijssel. Van 2015-2017 was zij de stadsdichter van Deventer en kort erna zagen haar debuutbundel en EP ​Muntjes duiken tussen haaien​ het levenslicht. De afgelopen jaren maakte Johanneke ter Stege deel uit van het elektronica​duo NNENN. ​Muntjes duiken tussen haaien​ is haar eerste eigen theatervoorstelling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button