Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Jeugd had eigen feestje bij Kingdance

Zwolle – ‘Awesome’, ‘feestje’, ‘Dit was meer dan fun!’ Zomaar een paar reacties van de bezoekers van het dancefeest Kingdance op het Scania terrein aan de Blaloweg. Daar gingen donderdagmiddag om 12 uur de poorten open voor één van grootste house- en hardcore feesten in de regio. De organisatie had gezorgd voor een totaal nieuw Paleis Soestdijk. Afgebeeld op doek dat achter de draaiende MC ’s te zien was. Laserstralen, harde beats, vuur en andere special effects maakten het feestje compleet voor de jeugd.

Foto’s: ©Rick Westerink Fotografie

Geluidsnormen niet overschreden

Toch waren er ook wat geluiden van kritiek op de organisatie en de gemeente Zwolle die de vergunning had afgegeven. Inwoners uit diverse delen van de stad beklaagden zich op diverse sociale media over de geluidsoverlast. Marieke Stenfert, persvoorlichters van de gemeente Zwolle, geeft aan dat de Kingdance organisatie de geluidsnormen niet heeft overtreden. ‘Uit de meer dan 1800 metingen die tijdens Koningsdag 2017 zijn uitgevoerd is gebleken dat de gestelde norm (76 dBA voor normaal geluid en 90 dBC voor basgeluid) niet is overschreden. Dit betekent niet dat Zwollenaren gisteren geen (geluids)hinder hebben kunnen ervaren. Gisteren ontvingen wij ongeveer 100 klachten over geluidshinder met name uit de wijken Holtenbroek en Aalanden. Ook in deze wijken zijn metingen uitgevoerd en bleek de muziek te horen, maar de normen niet te zijn overschreden.”

De organisator van Kingdance en de gemeente werken samen aan de balans tussen de beleving die een evenement met zich meebrengt én de leefbaarheid in de stad voor de omwonenden. Beiden vanuit hun eigen rol. Stenfert: “Ook gisteren is er contact geweest tussen de gemeente en de organisator van het evenement. De verschillende signalen die we hebben ontvangen over het geluid nemen we mee in de evaluatie van het evenement.”

Dronken minderjarigen

De politie Zwolle maakt melding van minderjarigen die veel te veel alcohol hadden gedronken: “Ook de medewerkers van de EHBO post van #Kingdance waren erg druk met dronken minderjarigen. Er werden, zonder te overdrijven, tientallen minderjarigen bij de EHBO post binnengebracht die zichzelf niet meer onder controle hadden. Sommigen van hen moesten zelfs worden overgebracht naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis!”

Op Kingdance werd er door de organisatie op toegezien dat er geen alcoholische drank werd verkocht aan minderjarigen. “Onze indruk is dat veel van de dronken minderjarigen alcohol hebben gedronken voordat ze naar het festival gingen.”, aldus de politie Zwolle.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button