Nieuws uit ZwolleSport

Jeroen Bolks net naast het podium in topklasse bij loodzware survivalrun

Zwolle – Atleet Jeroen Bolks verraste menigeen door zondag vierde te worden in de topklasse Korte Survival Run in Enschede. Het 8km lange parcours van Odin Survivalrun kende 35 technisch en fysiek uitdagende hindernissen. Bolks, vorig jaar 19e in de Nederlandse competitie, steeg boven zichzelf uit door als vierde te eindigen over het pittige parcours. “Ik ging voor top 10, maar dit had ik niet durven dromen”, zei de Zwolse atleet.

Deze survivalrun Enschede is relatief nieuw in de competitie. Bolks ging er als een van de eersten van zijn startgroep vandoor, maar merkte na de eerste combinatiehindernis dat hij te hard was gestart. Hij werd door twee andere atleten ingehaald, maar gelukkig kon hij aanklampen en het gat klein houden. Het terrein was erg hard en het looptempo daardoor nog hoger dan normaal. Het podium kwam nog in beeld maar bleek net niet haalbaar. Bolks lijkt net als andere Thorianen veel vooruitgang te hebben geboekt t.o.v. vorig jaar door voor de tweede keer in top 10 te finishen. Met een tijd van 1u 04min 22sec moest hij een kleine 2 minuten toegeven op de winnaar.

Door blessures en het feit dat er volgende weer een run in Leeuwarden is namen er wat minder Thorianen deel. Bolks is wel realistisch: “Vandaag namen een aantal favorieten, waaronder enkele uit Zwolle, niet deel aan deze wedstrijd en dan schuif je automatisch op in het klassement.” Neemt niet weg dat de enorme vooruitgang van Bolks vooral te maken heeft met het feit veel slimmer te trainen via de selectiegroep van THOR waarmee vorig jaar geĆ«xperimenteerd is. Beelden van de run zijn terug te zien op het YouTube kanaal ā€˜Survivalruncoaches.ā€™

Volgende week in Leeuwarden hoopt Bolks dit spektakel te kunnen herhalen. Dan doen er ook weer meer favorieten deel en wordt de strijd aangegaan in de Jeugd-, Korte- en Middellange Survival Run.

Gerelateerde artikelen

Back to top button