Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jan Terlouw trapt met succes VOORVALLEN af in het Perrontheater in Zwolle

Zwolle – Afgelopen weekend trapte de auteur van Oorlogswinter Jan Terlouw het nieuwe project van Theatergroep De Jonge Honden af in het Perrontheater: VOORVALLEN. In februari 2020 startte Theatergroep De Jonge Honden met de repetities van Oorlogswinter. De tournee van de voorstelling kon echter niet doorgaan vanwege het coronavirus en is uitgesteld. De acteurs en muzikanten in deze productie, die veelal zelf ook eigen voorstellingen maken, beklimmen in juni en juli nu alsnog het podium met VOORVALLEN. Schrijver van Oorlogswinter Jan Terlouw trapte afgelopen weekend VOORVALLEN af met vier keer een lezing vol herinneringen, verhalen en anekdotes over zijn boek, de oorlog, de politiek en zijn leven.

Voorvallen: 6 weken, 6 makers, 6 voorvallen

Vanaf deze maand gaan de makers één voor één, zes dagen in residentie in Het Perrontheater, de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden in Zwolle. Iedere dinsdag krijgt een andere maker de sleutel van het pand om in vier dagen een korte voorstelling te maken en in het weekend te presenteren aan een klein publiek, met introductie en nagesprek. Jan Terlouw verzorgde het eerste voorval in het weekend van 6 en 7 juni met een lezing. Na afloop van de vier lezingen ging de schrijver in gesprek met het publiek en Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden. Muzikant en acteur Robert Baarda zal komend weekend het tweede voorval presenteren. Hij gaat vanaf dinsdag 9 juni maken en repeteren in het Perrontheater.

Kaartverkoop

De voorvallen zijn in de weekenden in juni in juli te zien in het Perrontheater aan de Westerlaan in Zwolle. Ieder ‘voorval’ is vier keer per weekend te zien, voor een klein publiek van maximaal 15 bezoekers per voorstelling. Een toegangskaart kost 12,50 per stuk inclusief drankje en daarnaast kan er een donatie worden gedaan aan het gezelschap. Kaarten zijn te koop via de website van Theatergroep De Jonge Honden: www.tgdejongehonden.nl

  • Voorval 2 – zaterdag 13 en zondag 14 juni: LAAT ME GAAN (muziek en theater) | Robert Baarda
  • Voorval 3 – zaterdag 20 en zondag 21 juni: MUIS (muziek en theater) | Fleur Dikken en Jaap Slagman
  • Voorval 4 – zaterdag 27 en zondag 28 juni: OPDAT ZE BANK ZIJN (theater) | Yari van der Linden en Jelle Mensink
  • Voorval 5 – zaterdag 4 en zondag 5 juli: DUNNE HUID (theater) | Sem Klarenbeek en Rik Witteveen
  • Voorval 6 – zaterdag 11 en zondag 12 juli: HOLTE (dans) | Maarten Bos en Sophia van der Putten

Uiteraard zorgt Theatergroep De Jonge Honden ervoor dat een bezoek aan VOORVALLEN veilig en conform de richtlijnen verloopt. Er wordt gezorgd voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing.

VOORVALLEN wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button