Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapProgramma'sTV KortVideo NieuwsVoorpagina

International School Zwolle officieel geopend

Zwolle – Donderdagmiddag is de International School Zwolle officieel geopend. Drie leerlingen, onderwijs wethouder Jan Brink en Theo Bekker, lid College van Bestuur van Landstede mochtende de honneurs waarnemen.

Internationale leerroute Carolus Clusius College

De International School Zwolle is de internationale leerroute van het Carolus Clusius College (CCC). Op de locatie aan de Koningin Wilhelminastraat in Zwolle wordt een internationaal erkend onderwijsprogramma aangeboden voor gymnasium, atheneum, havo of vmbo-tl. De leerlingen krijgen opderwijs door middel van projecten. Een vast gegeven binnen de International School is dat de internationale studenten de kans krijgen om de wereld te ontdekken.

IMYC

Iedereen die kiest voor de internationale leerroute van het Carolus Clusius College, volgt in klas 1 t/m 3 alle vakken volgens het International Middle Years Curriculum. Dit is een internationaal erkend onderwijsprogramma.

32169808381_29ae31a410_c

Big Idea

Op interactieve en praktische manier gaan de ‘students’ met de theorie uit de lessen aan het werk. Op basis van een thema, ook wel Big Idea genoemd. Binnen dit thema krijgen ze, naast de reguliere vakken, basisvakken die hieraan gekoppeld zijn. Onder andere Science, Art, ICT, History, Design & Technology, Physical Education, Geography, English, Dutch en Religious Education. Het is de bedoeling dat verbanden worden gelegd tussen de vakken, waardoor de lesstof sneller opgepakt wordt.

Engelstalig of tweetalig onderwijs

De voertaal op de International School Zwolle is Engelstalig, maar er kan ook gekozen worden voor tweetalig onderwijs. De docenten en klasgenoten spreken Engels en ook de boeken zijn Engelstalig. Tweetalig onderwijs, een deel van de vakken in Engels en een deel in het Nederlands wordt gegeven op het internationaal gymnasium Orfeo en het atheneum.

International School Zwolle

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button