KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Inge Korfage nieuwe directeur Zorg Transfore

Zwolle – Inge Korfage start per 1 november als nieuwe directeur Zorg bij Transfore. Ze is bekend met de branche en Dimence Groep, waar Tranfore onderdeel van is. Inge werkte hiervoor ruim twintig jaar in de forensische ggz en ze heeft zowel in Tbs-klinieken als forensische poliklinieken gewerkt. Ook heeft ze in de reguliere ggz gewerkt en een kort uitstapje gemaakt richting een eigen praktijk. Inge over de forensische zorg: “Ik heb mijn hart echt verloren aan de forensische psychiatrie”. Het steeds weer zoeken naar een balans tussen behandeling en beveiliging en het zoeken naar de behoefte die onder het grensoverschrijdend gedrag ligt, blijft me boeien.”

Klinisch psycholoog

Sinds 2014 werkt Inge bij Transfore als klinisch psycholoog. Over die periode zegt ze: “Ik voelde me meteen thuis, Transfore is een jonge, ambitieuze organisatie die hard aan de weg timmert. Al gauw pakte ik het inhoudelijk leidinggeven weer op en ben dit blijven doen met een steeds grotere span of control.” In 2019 deed ze een opleiding bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur (MHBA). Inge over haar nieuwe functie: ”Dat deze kans zo snel zou komen na het afronden van mijn studie, had ik niet verwacht. Ik word enthousiast van de uitdagingen die bij de hele Dimence Groep spelen en ben altijd op zoek naar ontwikkelkracht van mensen, patiënten, medewerkers en directe collega’s en schuw daarbij de moeilijke thema’s niet.”

Transfore

Transfore biedt forensische ggz in Oost-Nederland en is onderdeel van de Dimence Groep. De organisatie behandelt forensische patiënten die grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen en begrenst hen met zorg. Door hoogwaardige en efficiënte behandelingen behaalt Transfore goede resultaten. We hebben als doel een veiliger samenleving waarin patiënten een eigen positieve bijdrage leveren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button