Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

IJsselland: 4594 mensen getest afgelopen twee weken, 56 positief 1,2%

Zwolle – Hoeveel positief geteste mensen in de regio IJsselland zijn was al vanaf het begin van de epidemie bekend. Maar nu sinds 1 juni alle mensen met klachten testen op het coronavirus worden getest gaat de GGD vanaf nu ook het totaal aantal afgenomen coronatesten in beeld brengen. Deze informatie is voor iedereen beschikbaar via de website www.ijssellandscan.nl. De regionale en gemeentelijke informatie wordt wekelijks op de dinsdag ververst.

“Hiermee volgen we de aanwezigheid en verspreiding van het coronavirus in de regio IJsselland op de voet en kunnen gemeenten, zorgorganisaties en inwoners eenvoudig zien welke trend het virus laat zien.”, aldus de GGD.

Naar de website
Foto © RTVFocusZwolle © Rebekka van ’t Ende

“We brachten al wekelijks in beeld op www.ijssellandscan.nl hoeveel positief geteste mensen er zijn regionaal en per gemeente; het gaat dan om inwoners van die gemeenten. We tonen dit voortaan aan in een grafiek met een trendlijn, zodat we door de tijd heen een overzichtelijker beeld kunnen geven van het verloop van het aantal besmettingen in de tijd. Vanaf 23 juni voegen we ook toe hoeveel mensen er getest zijn in onze vier testlocaties. Daarnaast delen we via de IJssellandscan de uitkomsten van de panelonderzoeken naar de impact van corona op onze inwoners.”

Onderzoeksgegevens op de IJssellandscan De IJssellandScan is een website van GGD IJsselland en ProsCoop waarin beide organisaties onderzoeksgegevens publiceren zodat gezondheidsinformatie van de regio IJsselland voor iedereen zichtbaar en toegankelijk is.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close