EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Hudsons Bay sluit definitief eind dit jaar

Zwolle – Hudson’s Bay Company sluit eind dit jaar definitief de deuren in Nederland. De Canadese warenhuisketen houdt het hiermee in Nederland voor gezien, net geen twee jaar nadat in september 2017 de eerste winkel werd geopend. De 1.400 personeelsleden van de warenhuisketen zijn hier donderdag over geïnformeerd, zo meldt CNV Vakmensen.

Bestuurder Jacqueline Twerda van de vakbond spreekt van een bittere pil: “Een echte verrassing is het nauwelijks. Niettemin is dit wel een heel bitter einde die ongeveer 1.400 mensen hard treft. Wij zullen op zo kort mogelijke tijd met de directie om tafel gaan om een goede compensatie af te spreken.”

HBC was indertijd groot nieuws omdat ze vijftien van de warenhuizen van het in februari 2016 failliet gegane Vroom & Dreesmann overnamen, het vastgoed dan. Veel grote winkelpanden in de binnensteden bleven daardoor toonbaar. De plannen waren ambitieus. Maar in september vorig jaar bleek een joint venture met het Oostenrijkse Signa onvermijdelijk. Signa was al eigenaar van de Duitse Karstadt-keten.

De klandizie bleef uit en de kosten bleven hoog. CNV Vakmensen

Foto © Peter Denekamp

Twerda: “Ook daarna is die ambitie is dus niet waargemaakt. De klandizie bleef uit en de kosten bleven hoog. En nu ligt er het voorgenomen besluit om te sluiten. Er is geen sprake van een faillissement. De directie meldt ons dat er zelfs ruimte is voor een sociaal plan. Dat gesprek ga ik uiteraard graag op korte termijn aan. Heel veel mensen komen nu ineens op straat te staan. Een compensatie van die pijn is nodig.” Ze noemt de sluiting “amper nog een verrassing, wel een bitter einde”.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button