Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Cheque voor betegelde voortuin Plattenborgstraat Stadshagen

Zwolle – Enthousiaste tuineigenaren vervangen hun betegelde voortuin door een groene oase. Zij deden mee met de actie “Help mijn tuin heeft tegels!” van provincie Overijssel. Tien deelnemers zijn in de prijzen gevallen. Zij winnen een bon ter waarde van 1.000 Euro om hun voortuin te vergroenen. Een tuineigenaar in de Plattenborgstraat in Zwolle ontving de eerste waardebon uit handen van gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher.

Met deze actie stimuleert de provincie tuineigenaren om tegels en stenen te vervangen door groen. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher: “Tuinen met bloemen en planten trekken vlinders, vogels en insecten aan. Bovendien zijn groene tuinen belangrijk in verband met de klimaatverandering: ze vangen regenwater beter op en ze zorgen voor verkoeling bij hitte”.

Make over

De winnaars krijgen in het najaar een make-over van hun voortuin. De winnaar, een hovenier en student-hoveniers van het Zone.college maken samen een ontwerp. De hovenier en studenten leggen vervolgens de tuin aan. En dan mogen de trotse bewoners zelf van hun nieuwe tuin gaan genieten en ervoor zorgen. “We hopen dat ook hun buren kiezen voor het ontstenen van hun tuin en voor groen gaan. Zo maken wij Overijssel nog mooier!”, aldus Ten Bolscher.

Foto

In totaal hebben 245 Overijsselaars een foto ingestuurd van hun versteende voortuin. De Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners heeft uit de goedgekeurde inzendingen 10 winnaars aangewezen. Zij zijn afkomstig uit Wierden, Ommen, Zwartsluis, Raalte, Zwolle, Heino, Kampen, Blokzijl en Dalfsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button