Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

HTC lijdt eerste puntverlies in topper 4D

Verslag: Giuseppe Rigano - Video: Evert Jan Pasman

Zwolle – Koploper HTC heeft vanmiddag het eerste puntverlies geleden in de competitie. Na vijf achtereenvolgende overwinningen moesten de Tuinders tegen VV Kampen genoegen nemen met een punt: 2-2. Een gelijkspel dat HTC zal koesteren, gezien het wedstrijdbeeld.

Het was een heuse topper in de vierde klasse van het amateurvoetbal: De nummers één en twee stonden tegenover elkaar op sportpark De Pelikaan. HTC is de competitie voortvarend gestart en wilde daar vandaag een vervolg aan geven. Dat HTC geen al te beste middag kende, werd in de beginfase gelijk duidelijk. Het spel van de thuisploeg oogde rommelig.

Het meeste gevaar van de kant van HTC kwam van de pijlsnelle Mirchello Matina. Na een mooie actie van Stephan Pelleboer kreeg hij in de elfde minuut de eerste goede mogelijkheid van het duel. Zijn schot ging echter over. Even later was hij opnieuw in kansrijke positie na slordig balverlies van VV Kampen, maar dit keer trof hij het zijnet.

De bezoekers hadden intussen al enkele speldenprikken uitgedeeld, en sloegen na een half uur spelen voor het eerst toe. Een typische spitsengoal van de sterke Ömer Öztürk, die HTC-keeper Kevin Ester verschalkte met een kopbal: 0-1. Kort daarna kreeg Marco Tatje dé kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Gelijk na rust maakte Tatje alsnog de 1-1. Vanaf dat moment kreeg de ploeg van trainer Joop van Dijk het lastig. Het spel werd harder en VV Kampen zette HTC flink onder druk. Het was dan ook geen verrassing dat de bezoekers opnieuw op voorsprong kwamen. Öztürk stond vrij voor het Zwolse doel en kon na een scherpe voorzet simpel binnenkoppen: 1-2. Met nog een kwartier te spelen, bracht Van Dijk wat meer lengte in de ploeg. De lange bal werd veelvuldig gespeeld, maar belandde vooral in niemandsland.

Toen niemand bij HTC nog in een goed resultaat leek te geloven, kreeg de ploeg opeens een cadeautje. Een verdediger van VV Kampen schoot de bal tegen zijn eigen hand aan en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Tatje eiste de bal voor zich op en schoot feilloos binnen in de linkerhoek: 2-2. Het was tevens de laatste doelpoging van het duel.

Het verschil op de ranglijst blijft vijf punten in het voordeel van HTC, dat wel een duel meer gespeeld heeft. Volgende week gaat HTC op bezoek bij middenmoter Lemele.

Overige uitslagen zaterdagvoetbal:
VV Berkum – ACV 0-1
SVI – Den Ham 2-0
DOS Kampen – WVF 2-4
De Esch – Be Quick ’28 2-4
DSV’61 – VSW 2-1
CSV’28 – Zwolsche Boys 0-1
ZAC – Hulshorst 1-1
MVV’69 – VV Wijthmen 2-2
Dieze West – Lemele 0-2

cof

Gerelateerde artikelen

Back to top button