Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Vlaggen halfstok voor Wim Kok

Zwolle – In verband met de uitvaart van oud-minister-president en minister van staat Wim Kok  hing zaterdag de Nederlandse vlag bij overheidsgebouwen halfstok. Ook in Zwolle werd de vlag halfstok gevoerd op de Peperbus, overheidsgebouwen zoals het stadhuis en provinciehuis en bij het kantoor van de PvdA op het Diezerplein in Zwolle.

Op 27 oktober 2018 was zijn uitvaart in besloten kring, daarna werd hij groots herdacht in het Concertgebouw in Amsterdam.

Condoleanceregister

Willem (Wim) Kok (Bergambacht, 29 september 1938 – Amsterdam, 20 oktober 2018) was een Nederlands politicus voor de Partij van de Arbeid (PvdA) en vakbondsbestuurder. Van 1994 tot 2002 was hij minister-president van Nederland. Wim Kok overleed op 20 oktober 2018 op tachtigjarige leeftijd in een ziekenhuis in zijn woonplaats Amsterdam aan de gevolgen van een hartkwaal.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button