Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Hornbach Zwolle bestaat vijf jaar

Zwolle – Hornbach Zwolle bestaat deze week vijf jaar. Vandaag, zaterdag 18 maart wordt het vijf-jarig bestaan van de vestiging in Zwolle uitbundig gevierd met allerlei activiteiten.

De bouwmarkt aan de Katwolderweg biedt werkgelegenheid aan 190 mensen, beslaat een oppervlakte van 15.000 m2 en heeft ruim 120.000 artikelen op voorraad. Voor de Hornbach-groep is dit lustrum een nieuwe mijlpaal in haar opmars door het land. Inmiddels telt de doe-het-zelfketen zeventien vestigingen in Nederland.

Vijf jaar geleden, op 14 maart 2018, opende HORNBACH Zwolle haar deuren. In het najaar van 2017 startte de bouw. Destijds werd al gesproken van de grootste bouwmarkt van de regio, op het snijvlak van Overijssel, Gelderland en Flevoland: ‘Een serieus project, dat met een oppervlakte van 15.000 m2 even groot is als drie voetbalvelden bij elkaar.’

Medewerkers

Momenteel werken binnen HORNBACH vestiging in Zwolle 190 medewerkers met diverse opleidingsniveaus en hierbinnen is ook plaats voor herintreders en medewerkers met een arbeidsbeperking. HORNBACH werkt daarin samen met het UWV en de gemeente. Bij de opening destijds werd 5% van de vacatures dan ook vervuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maatschappelijke initiatieven

Het bedrijf is zeer actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met HORNBACHhelpt ondersteunt ze lokale en nationale goede doelen en maatschappelijke initiatieven door de handen uit de mouwen te steken.

Voorbeeldfunctie verantwoord en duurzaam bouwen

Daarnaast speelt ze een zeer actieve rol in het verantwoord en duurzaam bouwen. Al het hout dat van buiten de EU komt, is FSC-gecertificeerd. Hout van binnen de EU is minimaal EURT-, FLEGT- of PEFC-gecertificeerd. Na gebruik gaat resthout, samen met andere restmaterialen uit de vestigingen, naar upcycle-projecten die er nieuwe producten mee maken. Het houtafval uit de vestiging bewerken ze met een houtwals. Zo’n machine drukt houtafval samen, zodat er meer in één container past. Hierdoor hoeft het verwerkingsbedrijf minder vaak te rijden, waardoor er minder uitstoot is. Maar ook papier en plastic worden door de medewerkers keurig gescheiden.

Blijven groeien

Vestigingsmanager Gerben Hofland kijkt al weken uit naar het feest en hoopt zoveel mogelijk bezoekers uit de regio te mogen ontvangen. ” Iedereen is welkom, van ervaren bouwprofessionals tot beginnende klussers. Die veelzijdigheid is ook waarom we al vijf jaar zo succesvol zijn: we luisteren altijd naar wat onze klanten nodig hebben, en door de brede kennis van onze medewerkers kunnen we onze klanten bij al hun projectvragen helpen. Niet voor niets blijven we stevig groeien, en we zijn nog lang niet klaar. Op naar het tienjarig jubileum dus – maar eerst nog dit geweldige feest!”

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren